20.11.2019. u tribinama Grada Zagreba Hrvatska komora socijalnih radnika i Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo organizirali su tribinu “DIJETE U FOKUSU” .

Obzirom da se na taj datum obilježava Međunarodni dan dječjih prava tema tribine bila je itekako zanimljiva o čemu svjedoče stručnost panelista te prepuna dvorana tribina Grada Zagreba. Na tribini “Dijete u fokusu” govorilo se o temama manipulacije u postupku razvoda braka, posljedica roditeljskih konflikata na dijete i pravu djeteta na oba roditelja.

Hrvatska komora socijalnih radnika predstavila je rezultate istraživanja “Iskustva očeva u procesu razvoda braka” provedenog tijekom 2018. godine s članovima Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo. Opširnije o istraživanju na linku :  https://www.hksr.hr/

PROGRAM TRIBINE : 

Moderira:  Ivan Fedor

Pozdravni govor: predsjednik Hrvatske komore socijalnih radnika, mr.sc. Antun Ilijaš

Pozdravni govor: predsjednik Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo, Oliver Čanić

Martina Podobnik, mag.act.soc., Hrvatska komora socijalnih radnika – prikaz rezultata istraživanja „Iskustva očeva u postupku razvoda braka”.

1. Tatjana Katkić Stanić, načelnica sektora za koordinaciju politika i unapređenje stručnog rada centara za socijalnu skrb MDOMSP – Zaštita najboljeg interesa djeteta u situacijama konfliktnog i razdvojenog roditeljstva
2. Prim. Domagoj Štimac, psihijatar, dr. med., spec. psihijatar, subspecijalist dječje i adolescentne psihijatrije, Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreb – Manipulacija djecom i otuđenje od roditelja – iskustva i podaci Poliklinike.
3. Nela Selak Bodrožić, Centar za posebno skrbništvo – Razvod braka u Hrvatskoj – statistike i pokazatelji
4. Prof.dr.sc. Jasminka Zloković  (*Predavanje podupire Sveučilište u Rijeci, projekt: Osnaživanje obitelji za razvoj pozitivnih odnosa i obiteljskog zajedništva) – Manipuliranje djecom u obitelji kao oblik nasilja nad muškarcima – izazovi i perspektive.

 

Rasprava je trajala zadnjih pola sata, puna zanimljivih pitanja i konkretnih odgovora stručnjaka. 

 

O važnosti teme govori i dolazak saborskog zastupnika Marka Sladoljeva kao izaslanika Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskog sabora. 

 

                 

 

          

Podijelite na društvenim mrežama: