Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić uručila je u utorak 20.07.2023. ugovore udrugama za projekte podrške roditeljstvu istaknuvši da je ured u okviru ovogodišnjeg poziva dodijelio 795.638,54 eura.

Sveukupno je 149 udruga iz cijele Republike Hrvatske prijavilo projekte usmjerene podršci roditeljstvu, dok je njih 74 ostvarilo pravo na financijsku potporu. 

Državna tajnica Željka Josić istaknula je da je ovo treća godina otkako Središnji državni ured za demografiju i mlade provodi program financijske potpore udrugama te da joj je drago vidjeti da projekti udruga prate zakonske promjene poput uvođenja očinskog dopusta.
Posebno je istaknula projekte koji uključuju i promoviraju korištenje upravo očinskog dopusta, novog prava koje osnažuje roditeljsku ulogu očeva.Državna tajnica naglasila je da ima mnogo zanimljivih i dobrih projekata koji su dobili potporu, ali i onih koji nažalost nisu zbog ograničenih financijskih sredstava.

„Vi ste naši ključni partneri u promociji dobrih praksa te provođenju programa i angažmanu izravno u lokalnim zajednicama“ – rekla je državna tajnica Željka Josić prisutnim predstavnicima udruga.

Za kraj je čestitala svim dobitnicima te ih potaknula da nastave s radom i aktivnostima u svojim lokalnim zajednicama.

 

Među predstavnicima udruga iz cijele Hrvatske svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su predstavnici Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo : Oliver Čanić. – predsjednik, Melita Požgaj – tajnica i voditeljica projekta i Zvonko Grgec – član i koordinator volontera u projektu. Potpisan je ugovor za projekt “ODABRALI TATE – djeca u fokusu” koji će se izvoditi od 01.09.2023. do 30.06.2024. a financiran je od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade sa 13.272,27  eura.

https://demografijaimladi.gov.hr/vijesti-4693/drzavna-tajnica-urucila-ugovore-financijske-potpore-udrugama-za-projekte-usmjerene-podrsci-roditeljstvu/6838

                   

Podijelite na društvenim mrežama: