Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić uručila je u utorak 02.08.2022. ugovore udrugama za projekte podrške roditeljstvu istaknuvši da je ured u okviru ovogodišnjeg poziva dodijelio više od pet milijuna kuna za ukupno 72 projekta.

 

“Ovo je druga godina suradnje s organizacijama civilnog društva koje se bave roditeljstvom i podrškom roditeljstvu. Njihova je najveća uloga u tome što educiraju i informiraju roditelje”, istaknula je Josić na uručenju ugovora održanom u Matis Aboslut Loungeu.

Natječajem su obuhvaćena 72 projekta udruga iz cijele zemlje za koje je utrošeno nešto više od pet milijuna kuna, a Josić je najavila kako će se natječaj provoditi svake godine sa ciljem jačanja udruga koje se bave roditeljstvom.

Istaknula je da se radi o projektima koji se odnose na općenite potrebe roditeljstva, pa do roditelja koji imaju djecu s teškoćama u razvoju. Napomenula je kako je veliki broj ovogodišnjih projekata usmjeren ravnopravnom roditeljstvu. …”

Među predstavnicima udruga iz cijele Hrvatske svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su predstavnici Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo : Oliver Čanić. – predsjednik, Melita Požgaj – tajnica i Zvonko Grgec – član. Potpisan je ugovor za projekt “ODABRALI TATE-budućnost djece” koji će se izvoditi od 01.09.2022. do 30.06.2023. a financiran je od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade sa 65.000,00 kn. 

https://demografijaimladi.gov.hr/vijesti-4693/svecano-urucivanje-ugovora-o-dodjeli-financijskih-sredstava-za-provedbu-projekata-usmjerenih-podrsci-roditeljstvu-za-2022-godinu/6577

https://www.in-portal.hr/in-portal-news/vijesti/26042/ured-za-demografiju-i-mlade-ugovori-o-dodjeli-financijskih-sredstava-za-provedbu-projekata-usmjerenih-podrsci-roditeljstvu

https://www.iusinfo.hr/aktualno/dnevne-novosti/51697

 

Podijelite na društvenim mrežama: