21.02.2022.  održan je sastanak između predstavnika Pravne klinike Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo. U ugodnom razgovoru na kojem je predstavljen rad Pravne klinike i rad Udruge dogovorena je suradnja koja uključuje : 

  • rad studenata na rješavanju konkretnih predmeta iz djelatnosti udruge
  • podizanje svijesti o problemima u vezi sa djelatnostima udruge
  • pomoć pri kontaktiranju nadležnih institucija

Cilj suradnje je studentima polaznicima Pravne klinike omogućiti stjecanje neposrednog iskustva o funkcioniranju pravnih instituta u njihovom socijalnom kontekstu, produbljivanju znanja o primjeni pravnih pravila u praksi te stjecanje praktičnih vještina.

Cilj je suradnje i da studenti, po svim standardima struke i profesionalne pravničke etike, u određenom broju slučajeva pruže pravnu pomoć i na taj način doprinesu sustavu pružanja besplatne pravne pomoći u javnom interesu namijenjenom ostvarivanju ustavnih načela jednakosti sviju pred zakonom, prava na pristup sudovima i drugim tijelima koja odlučuju o pravima građana, te pravičnog suđenja u razumnom roku. 

Ponosni smo što je Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu u našoj Udruzi prepoznao partnera te se veselimo suradnji kojom ćemo zajedno raditi na suzbijanju diskriminacije kojoj su izloženi roditelji u pokušajima da zaštite prava svoje djece na oba roditelja. 

O daljnjim aktivnostima vezano uz suradnju korisnici i članovi udruge bit će obaviješteni na fb i web stranici Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo .

Podijelite na društvenim mrežama: