Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo sudjelovala je u edukacijskom programu pod nazivom „Akademija Žuta točka“ u razdoblju od 30.01. do 23.02.2023. godine. Aktivno sudjelovanje među 18 izabranih Udruga omogućilo nam je osvajanje natječaja „Žute točke“ na koji smo se prijavili videom ODABRALI TATE koji nam je tata Stipe skratio na vremensko ograničenje.
 
Zaklada Žuta točka pokrenuta je kao projekt za izgradnju filantropske i fundraising kulture u Republici Hrvatskoj te jačanje kapaciteta neprofitnih organizacija i udruga. Fundraising najjednostavnije možemo definirati kao prikupljanje financijskih sredstava od donatora u svrhu provođenja aktivnosti i ostvarivanja ciljeva neprofitnih organizacija. Program edukacije i mentorstva za pokretanje donacijskih aktivnosti proveden je kroz 6 modula iz područja općih kompetencija fundraisinga i filantropije, strateškog planiranja, liderstva i javnog nastupa, komunikacije i brendiranja, upravljanja financijama u neprofitnom sektoru te odnosa s donatorima. Cijeli program zaokružen je sudjelovanjem na Fundraising pitchu (natjecanju) za donatore iz poslovnog sektora održanog 31.03.2023., a za najbolje programe donatori su osigurali financijsku potporu. HURR je predstavila tajnica Melita Požgaj. U 5 minuta koliko je bilo ograničeno predstavljanje, prikazali smo video koji je napravljen u suradnji sa članovima, mamama, tatama i bakom iz udruge. 
Iako na završnom natjecanju nismo osigurali pobjedu, dobili smo vrijednije od toga – usvojili smo znanja i vještine kako kao Udruga postati financijski održivi, povećati utjecaj u društvu, poboljšati komunikaciju u javnosti i postići veću razinu transparentnosti, upoznali smo se sa radom drugih Udruga i međusobno razmijenili iskustva. Obzirom na već postojeću motivaciju, entuzijazam, projekte i ljudske resurse, usvojena ćemo znanja usmjeriti ka što boljoj realizaciji ideja, želja, ciljeva i misija Udruge, kao i realizaciji nadolazećih aktivnosti.
 
Posebna zahvala organizatorima i izvrsnim edukatorima : Mladenki Majerić, Gordanu Novaku, Đurđici Mostarčić, Katarini Leko, Meliti Pavlek i Maji Glavaš Vodopiji. Svojim entuzijazmom, stručnosti, nesebičnim prenošenjem znanja, pristupačnosti, a prije svega ljudskosti i pozitivnom energijom, omogućili su nam da ovo divno iskustvo , a stečena znanja upotrijebimo za još bolji i vidljiviji rad Udruge. 
 

Podijelite na društvenim mrežama: