Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo održala je 02.06.2020. godine sastanak u prostorijama MO Horvati-Srednjaci sukladno Preporukama i uputama o broju i zadržavanju ljudi u zatvorenim prostorima prema njihovoj kvadraturi u okviru postupnog ublažavanja restrikcija vezanih za bolest COVID -19. 

Članovi Udruge obaviješteni su o svim aktivnostima koje su poduzete tokom 3 mjeseca od kako je održan zadnji sastanak. Bez obzira na zabranu održavanja sastanka i ograničene kontakte Udruga je tokom pandemije gotovo svakodnevno pružala savjetodavnu pomoć , kako članovima, tako i svim potrebitima koji su se javljali na kontakte udruge javno istaknute na web i fb stranici.  Brojnost poziva i traženja pomoći svima nam je pokazala koliko je prošlo vrijeme bilo teško za sve, a posebno za roditelje i djecu. Nažalost ponajviše je do izražaja došla samovolja nekih roditelja koji su ovu tešku situaciju koristili da djecu otuđuju od drugog roditelja, te nedovoljan rad i senzibilitet institucija koje bi prvenstveno trebale štititi djece, a u zadanim situacijama pokazali nevoljkost i pristranost  pišući dopise u kojima priznaju svoju nemoć naspram manipulativnih roditelja. 

Broj članova udruge gotovo svakodnevno se povećava i to je i više nego mjerilo koliko je problem zaštite prava djece na oba roditelje velik , koliki je porast zlostavljanja djece, te neučinkovitost institucija da taj problem riješe. 

Na sastanku su date smjernice daljnjeg rada i aktivnosti udruge u budućnosti, te dogovoreni individualni sastanci sa članovima u rješavanju njihovih problema. 

Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo nastavlja svoj rad, a savjetodavnu pomoć mogu dobiti svi koji se jave na dežurne kontakte. 

 

           

 

                                                                                               

 

 

Podijelite na društvenim mrežama: