Fotografija s Željkom Markić

Fotografija s Željkom MarkićNa sastanku ove dvije udruge nazočili su:

 • Oliver Čanić
  Predsjednik Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo
 • Kristijan Nikolić
  Dopredsjednik Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo
 • Ivo Mijat
  Član Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo
 • Željka Markić
  Predsjednica udruge U ime obitelji
 • Ana Marija Husak
  Tajnica udruge U ime obitelji

Na početku rasprave i analize učinjenog, u nekoliko rečenica smo se predstavili i priopćili projekte u pripremi,izraženo nezadovoljstvo postojećim OZ, tzv Opačićkinim,koji je napravljen samo da jos više “razmrvi” obitelj, a interes djece je zapostavljen, ukazano na zloupotrebu određenih dijelova zakona i nužnost pristupanja izradi posve novog zakona, ukazati na podjednaku važnost i oca i majke u odgoju djece te ravnomjernom provođenju vremena sa oba roditelja, jer je različit i nenadomjestiv doprinos u odgoju tog istog djeteta!

Ovaj zakon tj. rad u radnoj skupini je dobar CLEAN START, tj. trebamo zajedno napraviti dobre postavke braka u novom OZ, bio on funkcionalan ili ne, dijete zaslužuje oba roditelja, te da komponenta odgoja i prisutnosti roditelja u životima djece bude važnija od financijske komponente.

Gđi Markić se posebno sviđaju naši prijedlozi u metodologijama obrade i uvažavanja želja oba roditelja snimanjem raznih iskaza, u prisutnosti struke, upućuje nas na EU fond solidarnosti, pristupanje bazi volontera te moguća suradnja u organiziranju tribina i radionica!!
Iznimno koristan sastanak, zajednički nastupi,korištenje linka udruge U ime obitelji kao i njihovog log-a na našem webu, samo su neki od zaključaka.

Gospođa Markić je predložila susret i dogovor naše udruge i odvjetnika koji nas zastupa u radnoj skupini gospodina Hrvoja Jukića sa odvjetnikom udruge U ime obitelji gospodinom Krešimirom Planinićem o zajedničkoj platformi prijedloga i iskoordinirati zahtjeve u Radnoj skupini, put su ka ostvarenju ciljeva za dobrobit svih nas, a djece posebno!!
Gospođa Markić je izrazila želju za zajedničkom suradnjom i dala nam 100% podršku.
Od gospođe Markić smo dobili knjigu koju je sastavila udruga U ime obitelji.

Podijelite na društvenim mrežama: