24.06.2021. održan je  preko zoom-a prvi radni sastanak udruženja iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije, Srbije i Hrvatske povodom organiziranja Internacionalne konferencije ” SHARED/EQUAL PARENTING” / RAVNOPRAVNO RODITELJSTVO koja će se održati 27.10.2021. u Ljubljani. 

Dogovori oko organizacije Internacionalne konferencije traju već neko vrijeme i nastavak su zajedničke dugogodišnje suradnje organizacija : DOOR ( Društvo za otroke, očetovstvo in resnico) iz Slovenije, Društvo očetov iz SlovenijeRavnopravno roditeljstvo iz Bosne i Hercegovine, Inicijative za zaedničko i odgovorno roditeljstvo po razvod iz Makedonije, Udruženje očeva iz Srbije te Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo

Radnom sastanku na poziv predsjednika DOOR-a Iztoka Ivančića prisustvovali su preko zoom-a :  Edin Sarač , predstavnik Ravnopravnog roditeljstva iz Bosne i Hercegovine, Dejan Pavlović predsjednik Udruženja očeva iz Srbije te Melita Požgaj tajnica Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo, a Naum Ribaroski , predstavnik Inicijative za zaedničko i odgovorno roditeljstvo po razvod iz Makedonije javio se telefonom, potvrdio suradnju i podršku u organiziranju i provođenju Konferencije. 

Dolazak panelista kao što su stručnjaci : prof dr. sc.  Buljan Flander/ psihologinja i psihoterepeutkinja, osnivačica i ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, dr. Milan Hosta / PhD Family Lab, Slovenija, Dr. Vittorio Vezzetti / Italia,  Dr. Jorge Guerra González / Njemačka  , Matej Zaplotnik / Slovenija, Marie-France Carlier /  sutkinja iz Belgije,  Jan Piet De Man/ ICSP, Belgija,  William Fabricius,/ PhD,USA  – potvrda su važnosti i značaja Internacionalne Konferencije koja će se organizirati u  Sloveniji i čiji će sudionici i podrška biti Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo. 

Vjerujemo da ćemo zajedničkim snagama ovom velikom Internacionalnom konferencijom pokazati koliko je važno zaštititi prava djece na oba roditelja, pokazati javnosti kako su problemi konfliktnih razvoda i emocionalnog zlostavljanja djece u svim državama suradnicima hitni za rješavanje te kako je važna međusektorska i međuregionalna suradnja kojom bi se ravnopravno roditeljstvo kao najbolji interes djece provodilo u životu djece te im omogućilo sretno i zdravo odrastanje. 

U narednim mjesecima sve obavijesti o Konferenciji možete naći na stranicama : 

 

http://door.si/

https://ocetje.si/

https://www.facebook.com/Za-ravnopravno-roditeljstvo-Bosne-i-Hercegovine-2402712966614793/

http://udruzenjeoceva.com/

https://www.facebook.com/groups/960887667257361

te na našoj web i fb stranici :  https://www.facebook.com/Ravnopravno

 

 

Podijelite na društvenim mrežama: