U utorak 08.02.2022. u 20 h u prostorijama MO Horvati-Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, psiholog Bojan Klapčić održao je grupu podrške u obliku radionice „Životni ciklusi razvoja privrženosti od djetinjstva do odraslosti“ 

Prof Bojan Klapčić je psiholog sa više od dva desetljeća iskustva u socijalnoj skrbi.  Kako sam kaže, ima veliku sreću da radi u struci koja mu omogućava da sagleda osobne i društvene krize na drugačiji način. No, u posljednje ga vrijeme fascinira kako ljudsko društvo ne smanjuje patnju pojedinaca i zajednica, nego je često nepotrebno uveličava. Nakon što je proveo više od 1400 forenzičkih i vještačkih psihologijskih obrada i sudjelovao u više od 700 sudskih postupaka u socijalnoj skrbi, upoznao je ljudsku patnju koja, kako kategorično tvrdi, proizlazi iz zanemarivanja mentalnog zdravlja.

Radionica uživo „Životni ciklusi razvoja privrženosti od djetinjstva do odraslosti“ ispričala je najtopliju priču svih vremena: kako se razvija bliskost s drugim ljudima u četiri životne faze.

Učenje i uspostavljanje bliskosti počinje u djetinjstvu kroz razvoj privrženosti i uvelike određuje kvalitetu našeg života.

Druga prilika za razvoj privrženosti je upoznavanje budućeg partnera, bliske osobe s kojom smo voljni imati zajedničku djecu.
Iduća nova prilika se brzo potom pojavljuje: razvoj obostrane bliskosti s djecom, uz nastojanje da naša djeca razviju i održe zdravu privrženost s nama.

Zadnja prilika za uspostavljanje bliskih odnosa je kad postajemo djedovi i bake i trudimo se biti bliski sa svojim unucima.
Dakle, u životu nam se pružaju četiri velike i važne prilike za razvoj privrženosti i produbljivanje bliskih odnosa, pa je dobro znati više o tome, kako bi tu četverodijelnu priču učinili što više bajkom a što manje, ako uopće hororom.

Za sve te četiri prilike za razvoj privrženosti i produbljivanje bliskih odnosa predstavljena je dinamika i mogući pozitivni i negativni ishodi.

Svi sudionici održane radionice na mailove će dobiti materijale, Potvrde o sudjelovanju te će biti obaviješteni o svim narednim aktivnostima u sklopu projekta ODABRALI TATE.

Projekt je financirao Središnji državni ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu. RADIONICA JE BESPLATNA

 

Podijelite na društvenim mrežama: