U utorak 24.05.2022. u 20 h u prostorijama MO Horvati-Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, psiholog Bojan Klapčić održao je grupu podrške u obliku radionice ” Strategije pregovaranja u složenim odnosima – s institucijama“ 

Prof Bojan Klapčić je psiholog sa više od dva desetljeća iskustva u socijalnoj skrbi.  Kako sam kaže, ima veliku sreću da radi u struci koja mu omogućava da sagleda osobne i društvene krize na drugačiji način. No, u posljednje ga vrijeme fascinira kako ljudsko društvo ne smanjuje patnju pojedinaca i zajednica, nego je često nepotrebno uveličava. Nakon što je proveo više od 1400 forenzičkih i vještačkih psihologijskih obrada i sudjelovao u više od 700 sudskih postupaka u socijalnoj skrbi, upoznao je ljudsku patnju koja, kako kategorično tvrdi, proizlazi iz zanemarivanja mentalnog zdravlja.

Radionica  „Strategije pregovaranja u složenim odnosima – s institucijama“ uputila je sudionike u osnovne vrste strategije, taktike i tehnike pregovaranja. Predstavljen je opći model pregovaranja i priprema koje se poduzimaju da bi progovori bili uspješni, u kontekstu odnosa građana s institucijama. U svemu prezentiranom i raspravljenom prepoznaju se dvije osnovne preporuke: pregovara se jednostavnim i kratkim porukama (duge podneske nitko pažljivo ne čita) i pregovori trebaju biti ustrajni unatoč povremenim negativnim ishodima (radi iskrivljenih postupanja zbog nepažljivog čitanja).

U vrijeme održavanja radionice predsjednik Oliver Čanić pružio je individualnu savjetodavnu pomoć dvojici korisnika. 

Projekt “ODABRALI TATE”  financira Središnji državni ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu.

Sve radionice u sklopu projekta, kao i individualna i grupna savjetodavna pomoć  su besplatni. 

 

Podijelite na društvenim mrežama: