U petak 24.09.2021.u 17 h u prostorijama MO Horvati-Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, psiholog Bojan Klapčić održao je grupu podrške u obliku radionice „Ravnopravno roditeljstvo – zlatni standard roditeljske skrbi“ u sklopu projekta ODABRALI TATE.
Nakon pozdrava i uvoda voditeljice projekta Melite Požgaj, korisnici su poznati s dobrobiti ravnopravne skrbi o djeci nakon razvoda braka roditelja. Dobrobit djece, roditelja i proširene obitelji sagledati će se u svjetlu dvaju pristupa: obiteljskih konstelacija (Bert Hellinger) i bio-psiho-socijalne adaptacije djece (Gabor Maté). Obiteljske konstelacije pokušavaju pronaći povezanost obiteljske dinamike kroz više generacija s ranom traumatizacijom djece, kako bi se prepoznao i prekinuo „začarani krug“ iz prošlosti, koji dovodi do slabije prilagodbe u sadašnjosti. Bio-psiho-socijalna adaptacija djece proizlazi iz dva razvojna procesa: razvoj privrženosti i razvoj autentičnosti, koji, ukoliko se ometaju mogu dovesti do vrlo nepovoljnih razvojnih ishoda. Ravnopravno roditeljstvo poboljšava obiteljske konstelacije i potiče razvoj privrženosti i autentičnosti i uz druge prednosti, koje će se u radionici predstaviti i raspraviti, značajno doprinosi razvoju otpornog djeteta koje će se u odraslosti uspješno nositi s izazovima budućnosti.
Uvaženi psiholog Bojan Klapčić definirao je pojam RR, prikazao međunarodna iskustva u njegovoj primjeni i stručne nalaze koji potkrepljuju taj standard. 
 
Svi sudionici održane radionice na mailove će dobiti materijale, Potvrde o sudjelovanju te će biti obaviješteni o svim narednim aktivnostima u sklopu projekta ODABRALI TATE.
Projekt je financirao Središnji državni ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu.

Podijelite na društvenim mrežama: