U utorak 20.09.2022. u 20 h u prostorijama MO Horvati-Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, odvjetnik Hrvoje Jukić održao je radionicu ”Ravnopravno roditeljstvo – uvjeti i načini ostvarivanja” u sklopu projekta “ODABRALI TATE-budućnost djece”

Ponosni smo što je gospodin Hrvoje Jukić izvoditelj radionica u kojima pruža besplatnu pravnu pomoć korisnicima našeg projekta i svim zainteresiranima. Diplomirani je pravnik i član Upravnog odbora HURR-a. Član radne skupine za izradu Zakona o parničnom postupku, predsjednik suda I stupnja komore medicinskih sestara, član radne skupine za procjenu i izradu Obiteljskog zakona. Od 2006.godine vodi samostalan odvjetnički ured koji pretežno pruža usluge zastupanja u brakorazvodnim postupcima, zastupanje mldb. djece kao punomoćnik mldb. djece ili kao branitelj u maloljetničkim postupcima pred kaznenim sudom, Odjelom za mladež. Kao nositelj certifikata sustava upravljanja kvalitetom i Business Continuity Menagement izvrstan rukovoditelj, organizator i izvršitelj poslova. Poznat je kao osoba koji godinama na sudovima i u životu zastupa ravnopravno roditeljstvo te pravo djece na oba roditelja. 

Velika zainteresiranost prisutnih dokaz je koliko su ovakve radionice u kojima se pruža besplatna pravna pomoć itekako potrebne roditeljima i članovima obitelji , a posebno očevima u njihovom aktivnom angažmanu u obitelji i u društvu. Sudionicima je postavio pitanje “Što je ravnopravno roditeljstvo?” te sa tom temom krenuo u više od 2 sata zanimljivog predavanja. Više od 2 sata gospodin Jukić je interaktivnim  predavanjem savjetovao kako  prepoznati i primijeniti elemente ravnopravnog roditeljstva u praksi i svakodnevnom životu s naglaskom na uvjete i načine primjene uz njegovu podršku. Analizirane su  pojedine situacije iz sudske prakse te svi dobri i loši aspekti razumijevanja institucija u primjeni pojedinih elemenata i općenito razumijevanja tog instituta.

Obradio je ukratko teme : 

  • Obiteljski zakon 
  • Zajednička roditeljska skrb
  • Najveća zapreka za ravnopravno roditeljstvo 
  • Mišljenja djece na sudu
  • Konvencija o pravima djece
  • Posebno skrbništvo
  • Psihijatrijsko vještačenje

Preporuka svima koji žele aktivno sudjelovati u životu svoje djece i biti ravnopravni roditelj u njihovom životu, da i dalje prate objave na našim stranicama te sudjeluju na našim radionicama. 

 

Projekt “ODABRALI TATE”  financira Središnji državni ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2022. godinu.

Sve radionice u sklopu projekta, kao i individualna i grupna savjetodavna pomoć  su besplatni.

 

Podijelite na društvenim mrežama: