U utorak 07.06. 2022. u 20:00 sati u MO Horvati Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, Ines Kovačić iz Udruge Životna linija (partner u projektu) održala je desetu edukativnu radionicu pod nazivom „Put ka sreći“. To je ujedno i zadnja radionica Udruge u sklopu projekta „ODABRALI TATE – ravnopravno roditeljstvo najbolji interes djece“.

Voditeljica je odmah na početku pitala korisnike kako oni definiraju sreću, što ih čini sretnima i kako se trenutno osjećaju. Odgovori su bili raznoliki, zanimljivi i iskreni, prožeti brojnim primjerima iz osobnih iskustava prisutnih.

Na kraju se došlo do zaključka da suprotno vjerovanja većine ljudi, sreća ne ovisi o idealnim životnim okolnostima ili materijalnom bogatstvu, inteligenciji ili fizičkoj privlačnosti, dobi ili roditeljstvu, već bismo je mogli definirati kao emocionalno stanje u kojem smo zadovoljni, smireni, osjećamo užitak, ali smo i aktivni i zadovoljni postignućima. Isto tako postoje okolnosti koje mogu povećati osjećaj sreće, primjerice dobri prijatelji, razna društva, obitelj, zadovoljstvo poslom i slično.

Kroz radionicu su se obuhvatile i teme koje su se prorađivale kroz zadnjih deset mjeseci, od primjerice očekivanja, i to nas prema drugima, nas prema samima sebi, zatim naučeni obrasci ponašanja, agresija, zrele i nezrele obrane, samopouzdanje, rad na sebi, zrelost, empatija, pomaganje…

Kroz deset je mjeseci vidljiv znatan napredak brojnih korisnika, kako je naglasila voditeljica Melita Požgaj, te je izrazila zadovoljstvo što su korisnici od prvog dana spremno surađivali, bili spremni raditi na sebi, dijeliti iskustva, pomagali su jedni drugima, što je i krajnji cilj svake od ovih radionica. Pozvala je da se slobodno javljaju i dalje s pitanjima, problemima, nedoumicama, jer su im obje udruge na raspolaganju.

Projekt “ODABRALI TATE”  financira Središnji državni ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu.

 

Podijelite na društvenim mrežama: