U utorak 19.10. 2021. u 20:00 sati  u MO Horvati Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, održana je druga
edukativna radionica Udruge Životna linija (partner u projektu) pod nazivom „Prepoznavanje
i razumijevanje vlastitih osjećaja“ u sklopu projekta „ODABRALI TATE – ravnopravno
roditeljstvo najbolji interes djece”.

Na ovoj su interaktivnoj radionici polaznici imali priliku podijeliti svoje osjećaje, opisati koje osjećaje prepoznaju te naučiti kako ih bolje razumjeti. Radilo se na konkretnim slučajevima i iskustvima u kojima su se svi mogli prepoznati te zajedno doći do novih spoznaja. Polaznici su opisivali kako se nose s emocionalno teškim situacijama i kojim se tehnikama uspješno služe, ali i onim situacijama za koje smatraju da ne reagiraju najbolje.

Uz emocionalnu podršku predložene su im neke od tehnika kojima si mogu pomoći. Kao najvažnija tehnika ponovno je istaknuta verbalizacija osjećaja, to jest razgovor s osobom od povjerenja i/ili psihoterapeutom. Navedeno je kako je uvijek dobro baviti se nekom fizičkom aktivnosti i/ili umjetnosti i hobijem (šetnja, planinarenje, sportovi, pisanje, slikanje, pjevanje, igranje uloga…). Disanje je također važno, pomaže i meditacija,
zatim pronalazak svog “sigurnog mjesta;”, bilo ono stvarno ili fiktivno… Najvažnije da svatko za sebe nađe onu tehniku koja za nju/njega najbolje djeluje.

Zajednički se radilo i na planovima, ciljevima i motivaciji kako bi postali zadovoljniji i samopouzdaniji u svakodnevnim situacijama.

Svi sudionici održane radionice na mailove će dobiti materijale, Potvrde o sudjelovanju te će biti obaviješteni o svim narednim aktivnostima u sklopu projekta ODABRALI TATE.

Projekt je financirao Središnji državni ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu.

 

 

Podijelite na društvenim mrežama: