U utorak 28.02.2023 u 20 h u prostorijama MO Horvati-Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, odvjetnik Hrvoje Jukić održao je radionicu Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi”  u sklopu projekta “ODABRALI TATE-budućnost djece”

Ponosni smo što je gospodin Hrvoje Jukić izvoditelj radionica u kojima pruža besplatnu pravnu pomoć korisnicima našeg projekta i svim zainteresiranima. Diplomirani je pravnik i član Upravnog odbora HURR-a. Član radne skupine za izradu Zakona o parničnom postupku, predsjednik suda I stupnja komore medicinskih sestara, član radne skupine za procjenu i izradu Obiteljskog zakona. Od 2006.godine vodi samostalan odvjetnički ured koji pretežno pruža usluge zastupanja u brakorazvodnim postupcima, zastupanje mldb. djece kao punomoćnik mldb. djece ili kao branitelj u maloljetničkim postupcima pred kaznenim sudom, Odjelom za mladež. Kao nositelj certifikata sustava upravljanja kvalitetom i Business Continuity Menagement izvrstan rukovoditelj, organizator i izvršitelj poslova. Poznat je kao osoba koji godinama na sudovima i u životu zastupa ravnopravno roditeljstvo te pravo djece na oba roditelja. 

Velika zainteresiranost prisutnih dokaz je koliko su ovakve radionice koje su prvenstveno interaktivna predavanja, a u kojima se pruža besplatna pravna pomoć itekako potrebne roditeljima i članovima obitelji , a posebno očevima u njihovom aktivnom angažmanu u obitelji i u društvu.

Kroz više od 2 sata interaktivnog predavanja približio je roditeljima što je to Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi, od kojih elemenata se sastoji, zašto se provodi savjetovanje u centrima za socijalnu skrb, tko su medijatori, koliko je sudskih postupaka na Obiteljskim sudovima svake godine, kako se definira uzdržavanje djece i o čemu sve ovisi, po čemu su presude na obiteljskom sudu različite od presuda na drugim sudovima, kako se određuje uzdržavanje od strane djedova i baka,  tko preuzima prava obaveze uzdržavanja kada dijete napuni 18 godina te mnoge druge izuzetno važne i interesantne teme. 

 

Preporuka svima koji žele aktivno sudjelovati u životu svoje djece i biti ravnopravni roditelj i član obitelji u njihovom životu, da i dalje prate objave na našim stranicama te sudjeluju na našim radionicama. 

 

Projekt “ODABRALI TATE”  financira Središnji državni ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2022. godinu. “Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”

Sve radionice u sklopu projekta, kao i individualna i grupna savjetodavna pomoć  su besplatni.

 

Podijelite na društvenim mrežama: