U sklopu projekta “I JA ĆU JEDNOG DANA BITI TATA – podrška očevima u ostvarivanju ravnopravnog roditeljstva”, koji je financiran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, HURR je organizirao Radionicu “OTUĐIVANJE DJECE”  koja se odvijaju svaki utorak u MO Horvati – Srednjaci, Horvaćanska cesta 54 od 20:00 – 21:30 h u terminima :   07.05.2019 ; 14.05.2019. ; 21.05.2019. i 28.05.2019.

IZVOĐAČ : Bojan Klapčić, psiholog, dugogodišnji suradnik Udruge. Višegodišnje radno iskustvo stekao u konzultantskim uslugama,
nevladinim udrugama, socijalnoj skrbi (Centar za socijalnu skrb Županja i Ivanić Grad) i obrazovanju.
Proveo preko 1400 opsežnih forenzičkih (istražnih) i vještačkih psihologijskih obrada i sudjelovao u preko 700 sudskih postupka u sustavu socijalne skrbi. 

Psiholog Bojan Klapčić obradio je dvije važne teme :  “Prepoznavanje otuđivanja djece” i “Suočavanje s otuđivanjem djece”

U toku radionice sudionicima je prikazan dokumentaran film “Sine moj” koji opisuje kako tata Dario putuje 1600 km svaki mjesec da bi na 2 sata u prostorijama centra vidio svog sina. 

Na zadnjem savjetovanju u radionici gošća Jasmin Novak, predsjednica udruge Iris podijelila je sa sudionicima svoja iskustva i pozitivne primjere ravnopravnog roditeljstva u sjevernim zemljama Europe. 

Svaki polaznik na kraju Radionice dobio je Potvrdu o sudjelovanju. 

 

                           

Podijelite na društvenim mrežama: