U utorak 09.11. 2021. u 20:00 sati  u MO Horvati Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, Oliver Čanić održao je radionicu “Nadležne institucije u postupcima obiteljsko-pravne zaštite” u sklopu projekta ODABRALI TATE. 

Projekt je financirao Središnji državni ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu.

Bilo je govora o ustrojstvu centara za socijalnu skrb, njihovim tijelima, nadležnostima i načinima odlučivanja te drugim važnim pitanjima za obavljanje djelatnosti.

 Fokusirali smo se na postupke obiteljsko pravne zaštite u kojima centri za socijalnu skrb donose prijedloge i mišljenja u pogledu povjere djeteta na zajednički život jednom od roditelja te opsegu susreta i druženja sa drugim roditeljem.

 Prošli smo proceduru postupanja u skladu sa Zakonom o socijalnoj skrbi kada roditelj nije zadovoljan postupanjem nadležnog centra za socijalnu skrb.

Također, bilo je govora o sudbenoj vlasti sa fokusom na općinske i županijske sudove.

Prokomentirali smo koji se sve pravni putevi moraju ispoštovati kako bi se stekli uvjeti za obraćanje Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

Podijelite na društvenim mrežama: