U utorak 30.01.2024. .u 20 h u prostorijama MO Horvati-Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, odvjetnik Hrvoje Jukić održao je radionicu ”Načini komunikacije sa nadležnim institucijama” u sklopu projekta “ODABRALI TATE – djeca u fokusu ”

Ponosni smo što je gospodin Hrvoje Jukić izvoditelj radionica u kojima pruža besplatnu pravnu pomoć korisnicima našeg projekta i svim zainteresiranima. Diplomirani je pravnik i član Upravnog odbora HURR-a. Član radne skupine za izradu Zakona o parničnom postupku, predsjednik suda I stupnja komore medicinskih sestara, član radne skupine za procjenu i izradu Obiteljskog zakona. Od 2006.godine vodi samostalan odvjetnički ured koji pretežno pruža usluge zastupanja u brakorazvodnim postupcima, zastupanje mldb. djece kao punomoćnik mldb. djece ili kao branitelj u maloljetničkim postupcima pred kaznenim sudom, Odjelom za mladež. Kao nositelj certifikata sustava upravljanja kvalitetom i Business Continuity Menagement izvrstan rukovoditelj, organizator i izvršitelj poslova. Poznat je kao osoba koji godinama na sudovima i u životu zastupa ravnopravno roditeljstvo te pravo djece na oba roditelja. 

Prostorije MO Horvati Srednjaci bile su premale za veliki broj roditelja i drugih članova koji su došli poslušati izuzetno zanimljivo predavanje odvjetnika Hrvoja Jukića. U toku više od 1 sata izuzetno zanimljivog predavanja te odgovaranja na razna pitanja roditelja, prvenstveno tata, ovo su neke od tema o kojima je govorio odvjetnik Jukić :

  • problem – radno vrijeme institucija
  • koje su pritužbe na rad institucija
  • preporuka roditeljima da u komunikaciji budu dobronamjerni, pristupačni, smireni, spremni nakompromis
  • najbolja komunikacija je pismena, kad god je to moguće
  • prednosti i mane elektroničke pošte
  • zašto su važni klasa i urudžbeni broj
  • preporučena pošiljka sa povratnicom najbolji način pismene komunikacije sa institucijama
  • ODLIKA-ZAKLJUČAK-RJEŠENJE
  • Što je Pravo na tužbu radi šutnje administracije i tko to rješava

Preporuka svima koji žele aktivno sudjelovati u životu svoje djece i biti ravnopravni roditelj u njihovom životu, da i dalje prate objave na našim stranicama te sudjeluju na našim radionicama. 

Projekt “ODABRALI TATE”  provodi se uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2023. godinu.

Sve radionice u sklopu projekta, kao i individualna i grupna savjetodavna pomoć  su besplatni.

 

Podijelite na društvenim mrežama: