U petak 26.11.2021.u 17 h u prostorijama MO Horvati-Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, psiholog Bojan Klapčić održao je grupu podrške u obliku radionice „ Mentalno zdravlje i krizne intervencije u roditeljstvu”” u sklopu projekta ODABRALI TATE.

Prof Bojan Klapčić je psiholog sa više od dva desetljeća iskustva u socijalnoj skrbi. Prof. Klapčić, kako sam kaže, ima veliku sreću da radi u struci koja mu omogućava da sagleda osobne i društvene krize na drugačiji način. No, u posljednje ga vrijeme fascinira kako ljudsko društvo ne smanjuje patnju pojedinaca i zajednica, nego je često nepotrebno uveličava. Nakon što je proveo više od 1400 forenzičkih i vještačkih psihologijskih obrada i sudjelovao u više od 700 sudskih postupaka u socijalnoj skrbi, upoznao je ljudsku patnju koja, kako kategorično tvrdi, proizlazi iz zanemarivanja mentalnog zdravlja.

Na radionici je upoznao korisnike sa vrstama i oblicima poteškoća u mentalnom zdravlju kod odraslih i djece u obitelji, a koji su posljedica ekscesivnih stresova. 

Također ih je upoznao s kriterijima kad je neka smetnja ili poremećaj rizična za mentalno zdravlje, postupci dijagnostike i tretmana teškoća u mentalnom zdravlju.

Svi sudionici održane radionice na mailove će dobiti materijale, Potvrde o sudjelovanju te će biti obaviješteni o svim narednim aktivnostima u sklopu projekta ODABRALI TATE.

Projekt je financirao Središnji državni ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu.

 

Podijelite na društvenim mrežama: