U utorak 04.04.2023.u 20 h u prostorijama MO Horvati-Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, odvjetnik Hrvoje Jukić održao je radionicu ”Medijacija”  u sklopu projekta “ODABRALI TATE-budućnost djece”

Ponosni smo što je gospodin Hrvoje Jukić izvoditelj radionica u kojima pruža besplatnu pravnu pomoć korisnicima našeg projekta i svim zainteresiranima. Diplomirani je pravnik i član Upravnog odbora HURR-a. Član radne skupine za izradu Zakona o parničnom postupku, predsjednik suda I stupnja komore medicinskih sestara, član radne skupine za procjenu i izradu Obiteljskog zakona. Od 2006.godine vodi samostalan odvjetnički ured koji pretežno pruža usluge zastupanja u brakorazvodnim postupcima, zastupanje mldb. djece kao punomoćnik mldb. djece ili kao branitelj u maloljetničkim postupcima pred kaznenim sudom, Odjelom za mladež. Kao nositelj certifikata sustava upravljanja kvalitetom i Business Continuity Menagement izvrstan rukovoditelj, organizator i izvršitelj poslova. Poznat je kao osoba koji godinama na sudovima i u životu zastupa ravnopravno roditeljstvo te pravo djece na oba roditelja. 

Velika zainteresiranost prisutnih dokaz je koliko su ovakve radionice koje su prvenstveno interaktivna predavanja, a u kojima se pruža besplatna pravna pomoć itekako potrebne roditeljima i članovima obitelji , a posebno očevima u njihovom aktivnom angažmanu u obitelji i u društvu.

Kroz više od 2 sata interaktivnog predavanja približio je roditeljima kako i na koji način mogu tražiti zaštitu prava svoje djece, što je medijacija i kako se provodi u Americi, a  kako kod nas u Hrvatskoj.

U Hrvatskoj postoji Zakon o mirenju, koji je vrlo jednostavan, propisane forme, no važno je da na kraju sve ovisi o strankama. Kod medijacije je najvažnije ZAJEDNIČKI POSTIĆI DOGOVOR. . Rezultat medijacije je NAGODBA.U toku medijacije kao dokazi se mogu podnijeti i tzv, nezakoniti dokazi, kao što su snimanja.  Sud je dužan na 1.ročiđtu upozoriti stranke da imaju pravo na mirenje. Stranke u svakom trenu u toku procesa mogu tražiti mirenje, no za to moraju biti suglasne obje stranke. Potpisana nagodba je presuda koja je ovršena. 

Spomenuo je i medijaciju koja se odvija u Centrima za socijalnu skrb. Savjetovanje u Centrima je obavezno, no medijacija  obiteljskim centrima je dobrovoljna. 

Preporuka svima koji žele aktivno sudjelovati u životu svoje djece i biti ravnopravni roditelj i član obitelji u njihovom životu, da i dalje prate objave na našim stranicama te sudjeluju na našim radionicama. 

 

Projekt “ODABRALI TATE”  financira Središnji državni ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2022. godinu. “Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”

Sve radionice u sklopu projekta, kao i individualna i grupna savjetodavna pomoć  su besplatni.

Podijelite na društvenim mrežama: