U utorak 14.12.2021. u 20:00 sati u MO Horvati Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, Ines Kovačić iz Udruge Životna linija (partner u projektu) održala je četvrtu edukativna radionicu pod nazivom „Liječenje psihotraume“ u sklopu projekta „ODABRALI TATE – ravnopravno roditeljstvo najbolji interes djece“.

Projekt je financirao Središnji državni ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu.

Radionica je  bila odlična jer su korisnici od samog početka postavljali pitanja, dijelili probleme, navodili primjere te se otvoreno pitali što činiti i kako dalje. Međusobno su si pomagali sličnim primjerim i iskustvima uz emocionalnu potporu i osnaživanje voditeljice.

Razgovaralo se o različitim reakcijama na traume, tehnikama kako pomoći sebi ili bliskoj osobi ili pak osobi u blizini. Postavilo se pitanje učimo li iz traume, kao i što činiti kad se traume zaredaju.

Između ostalog ponovno je naglašeno koliko je bitna emocionalna prorada, potpora i osnaživanje kako bi se kasnije svi bolje nosili s kriznim situacijama, ali i onima u svakodnevnom životu.

 

Podijelite na društvenim mrežama: