U utorak 16.11. 2021. u 20:00 sati u MO Horvati Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, održana je treća edukativna radionica Udruge Životna linija (partner u projektu) pod nazivom „Kako se nositi s nepravdom?“ u sklopu projekta „ODABRALI TATE – ravnopravno roditeljstvo najbolji interes djece”.

Na početku radionice definirao se pojam nepravde i pravde te su navedeni neki od primjera doživljavanja iste. Korisnici su podijelili svoja iskustva, naveli što ih trenutno najviše “boli” ; te međusobno pomagali jedni drugima svojim primjerima. Detaljno su opisivali svoje reakcije i navodili očekivanja na kojima se moglo pojasniti što svatko može promijeniti ili kako bolje reagirati na date situacije.

Došlo se do zaključka da je nepravdu teško prihvatiti, da kod svih izaziva intenzivne emocije kao i potrebu za reakcijom jer zadire u naš sustav vrijednosti. No, uvijek postoje alati kojima si svatko može pomoći i olakšati. Radionica je pomogla korisnicima u razumijevanju njihovih uloga u agresivnom okruženju, ponudila rješenja kako i što činiti te ih osnažila kako bi se u budućnosti lakše nosili s istim ili sličnim situacijama.

Projekt je financirao Središnji državni ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu.

Podijelite na društvenim mrežama: