U utorak 25.01.2022.  u MO Horvati Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, Oliver Čanić održao je radionicu „Kako sastaviti dopis“ u sklopu projekta ODABRALI TATE. 

Povod za održavanje radionice na ovu temu bili su brojni razgovori sa roditeljima na kojima smo primijetili da se još uvijek nerijetko oslanjaju na komunikaciju usmenim putem bez slanja dopisa ili traženja vođenja zapisnika službenog sastanka.

 U uvodnom dijelu radionice upoznali smo prisutne sa osnovnim sastavnim dijelovima dopisa kojima se obraćamo nadležnim institucijama, a zatim smo prešli na specifičnosti dopisa kojima se obraćamo nadležnom centru za socijalnu skrb, sudu, Pravobraniteljici za ravnopravnost spolova itd.

 U nastavku radionice prezentirali smo 7 primjera dopisa kojima smo obuhvatili najčešće pritužbe roditelja zbog kojih se obraćaju nadležnim institucijama

 Cilj je bio pokazati da je pisana komunikacija jedan od najvažnijih sastavnih dijelova komunikacije sa nadležnim institucijama koja smanjuje mogućnost nesporazuma, manipulacije i ostavlja trag kojim olakšavamo eventualna postupanja u budućnosti sebi ili svom opunomoćeniku.

 Na radionici su prisutni roditelji aktivno sudjelovali pitanjima, podijelili smo svoja iskustva, zajedno prokomentirali kako je najbolje pismeno komunicirati sa institucijama te ono najvažnije, savjetodavnom pomoći pokazali podršku i spremnost za pomoć korisnicima. 

Sve materijale  radionice korisnici će dobiti mailom. 

Projekt “ODABRALI TATE”  financira Središnji državni ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu.

 

Podijelite na društvenim mrežama: