Igrajmo se s tatama

Igrajmo se s tatamaOdržan je prvi projekt (Igrajmo se sa tatama) pod pokroviteljstvom Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo. Cilj projekta bio je potaknuti svijest roditelja, a posebno institucija da su u djetetovom životu bitna oba roditelja, i tata i mama.

Diskriminacija djece i očeva

Očevi se igraju s djecomTakođer, prvim projektom ovakve vrste, željeli smo ukazati na diskriminaciju djece i očeva. Kad pogledamo statistiku vidi se da se djeca u 85,87 % (2014., Državni zavod za statistiku) slučajeva povjeravaju majkama na odgoj i skrb. U članku 63. Ustava Republike Hrvatske piše: DRŽAVA ŠTITI MATERINSTVO….. Zato nam je cilj ukazati na diskriminaciju koja je jasno vidljiva.

Dijete treba oba roditelja i djeca su nam centar svega. Svakodnevno se susrećemo sa tim da je dijete uskraćeno za ljubav i skrb jednog roditelja i kroz projekte (razne) želimo ukazati da dijete voli i treba oba roditelja. Svaki roditelj ima važnu ulogu u djetetovom životu. Na projektu „Igrajmo se sa tatama“ podršku nam je dao i hrvatski rukometni reprezentativac Zlatko Horvat. Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo neće ostati na jednom projektu. Idemo dalje u zajedničku borbu za ravnopravno roditeljstvo.

 

 

 

Video je preuzet s portala Vijesti.hr

Podijelite na društvenim mrežama: