29.05.2018. Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo organizirala je promociju jedinstvene slikovnice u Hrvatskoj ” Zar je loše imati doma dva?”, autora Elvisa Elle Ovono. 

Tata član je Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo , rodom je  iz Gabona. Već duži niz godina pokušava zaštititi legitimno pravo svog malodobnog djeteta, koje živi sa majkom u Hrvatskoj, na oba roditelja i tatu i mamu.

Pri tome suočava se sa nevjerojatnom količinom stereotipova i predrasuda.

Ova slikovnica je još jedan doprinos razbijanju stereotipova i predrasuda kojima nema mjesta u 21. stoljeću, te prihvaćanja suvremenih znanstvenih spoznaja koje kažu da dijete razvedenih roditelja ima „doma dva“, jedan kod mame, a drugi kod tate.

Po želji autora slikovnica za sada nije u prodaji no tko god želi da je dobije, može na račun Udruge ( HR3523600001102118881  ) poslati simboličnu donaciju te će mu se slikovnica uručiti po dogovoru ili poslati poštom. 

Hvala Elvis Ella Ovono na druženju sa članovima HURR-a ,svakom slovu i svakoj crtici slikovnice koju si ispunio svojom ljubavlju i brigom za djecu.

 

Podijelite na društvenim mrežama: