U nedjelju 13.06.2021.  Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo sudjelovala je u Projektu Ilica.
 
Projektom SRETNO DJETINJSTVO  pozitivnim primjerima pokazali smo kako djeca uz mamu i tatu provode sretno i veselo zajedničko vrijeme, koliko je za njihov odrastanje važna uloga oba roditelja, te kako je važno zajedništvo roditelja i kad oni nisu više u vezi ili braku.
U veselom okruženju Projekta Ilica organizirali smo  kreativnu radionicu za djecu. Šarene, vesele dječje slikarije odmah smo postavili uz naš štand te su tako svi mogli vidjeti predivne radove dječjih ruku i mašte na izložbi na otvorenom naziva “SRETNO DJETINJSTVO”. Svaki mali umjetnik pritom je dobio i nagradu za sudjelovanje. 
 
Točno u podne došao nam je tata Juraj i organizirao  origami radionicu “Ribice u Ilici” !
U veselom okruženju Projekta Ilica naučio je djecu kako papir pretvoriti u…ribu.
Origami ima osobine igre koja je vrlo važna za razvoj djeteta. To je zabavna aktivnost koja prati određena pravila, uključuje emocije, a za djecu je vrlo uzbudljivo iščekivanje nastanka oblika od papira. Origami ujedno razvija motoričke i intelektualne sposobnosti, kreativnost i strpljenje, potiče maštu, razvijanje smisla za estetiku i logičko razmišljanje. Na našoj origami radionici sakupilo se toliko djece da je stol bio premali za vrijedne ruke koje su šarene papire pretvarale u ribice.
 
Hvala roditeljima koji su doveli svoju djecu za naš stol i sa njima sudjelovali u aktivnostima. Na planiranom jesenskom izdanju Projekta Ilice mi ćemo opet sudjelovati sa kreativnim radionicama, zašarenit ćemo Ilicu dječjim radovima koje ćemo izložiti kao izložbu SRETNO DJETINJSTVO na otvorenom . Sve radove malih umjetnika bit će postavljeni na velikoj izložbi na zatvorenom, ali…o tome na vrijeme. 
 
Velika zahvala našim volonterima i članovima koji su nam bili pomoć i podrška u aktivnostima organiziranja i provođenja projekta. 
Veliko hvala  Projekt O2 https://www.facebook.com/Projektkisik/ koji su nam i ovu aktivnost sponzorirali svojim predivnim proizvodima kojima smo darivali djecu.
Hvala organizatorima https://projektilica.com/ Omogućili su svima nama da našu Ilicu pretvorimo u oazu veselja, šarenila i velike pozitive. Svojom profesionalnošću uz veliki trud i rad svima su bili dostupni i svima su nam pomogli da ostvarimo najbolje što je moguće naše aktivnosti.
 
Uz veselo druženje, crtanje i razgovor naša udruga, naši članovi i volonteri pokazali su djeci i svima koliko je važna suradnja roditelja i cijele obitelji te njihovo zajedništvo u radu sa djecom.

Podijelite na društvenim mrežama: