25.10.2023. predsjednik Oliver Čanić  potpisao je Ugovor za projekt BAKU I DJEDA SVAKO DIJETE TREBA .

Projekt se provodi od 01.10.2023. do 29.02.2024. uz financijsku podršku Grada Zagreba

Uloga bake i djeda u djetetovom životu jako je važna. Kvalitetan odnos s djedom i bakom je najsnažnija i najintenzivnija emocionalna veza koju djeca razvijaju nakon one prve, prema roditeljima, a prednosti koju će djeca dobiti iz takvog odnosa gdje je prisutan generacijski jaz su višestruke.

Bake i djedovi mogu biti mentori, savjetnici, prijatelji za igru ili obiteljski povjesničari kada se druže s unucima. Oni imaju pozitivan učinak na svoje unuke, a ta pozitivna emocionalna veza koja postoji znatno umanjuje simptome tjeskobe i depresije, stoga je potrebno poticati te odnose kada god se ukaže prilika. ❤️????????????????
O važnosti oba roditelja i bliskih srodnika, posebno baka i djedova u odgoju djece i o ravnopravnom roditeljstvu postoji niz istraživanja te znanstvenih i stručnih radova. Primjer su nam pozitivna iskustva iz europskih zemalja na koja se uvijek pozivamo.
Zajednički odgoj kroz aktivno sudjelovanje oba roditelja te djedova i baka – stvara sretniju djecu koja kasnije izrastaju u zdrave i psihički stabilne osobe. ❤️????????????????
Obzirom da su pozivi u pomoć zbog ne viđanja unuka sve učestaliji, Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo provodi u suradnji sa partnerima Udruga Životna linija i Do Centar projekt “BAKU I DJEDA SVAKO DIJETE TREBA”.
Cilj projekta je unapređenje i zaštita prava djece, osnaživanje kapaciteta i podrška obitelji, zaštita prava i poboljšanje kvalitete života osoba starije životne dobi te poticanje volonterstva .
Pomoć koju pružamo :
Savjetodavna pomoć
Psihosocijalna pomoć
Grupe podrške
Kreativne radionice tai chi chuan
SVE RADIONICE SU BESPLATNE !
»Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada Zagreba. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.“

Podijelite na društvenim mrežama:

Komentirajte!

  1. Branka 10. studenoga 2023. at 12:22 - Reply

    Djeca su ta preko kojih se ne bi smjelo rješavati nesuglasice između odraslih.
    Djeca ne mogu razumjeti zašto se ne smiju viđati s bakom i djedom, a da ne govorim da su zakinuta za njihovu beskrajnu ljubav….

Povezane objave