Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo objavila je priopćenje “KAKO GRINCH U HRVATSKOJ KRADE DJECI BOŽIĆ ?! ” kojim želi upozoriti i poslati apel da su razvedeni očevi tužni jer ne mogu provesti blagdane sa svojom djecom.

Priopćenje prenosimo u cijelosti :

PRESS INFORMACIJA

Zagreb, 24.12.2019.

 

 

Kako Grinch u Hrvatskoj krade djeci Božić ?!

 Priopćenje Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo:

Broj razvoda, o čemu postoje precizni statistički pokazatelji (www.dzs.hr) , iz godine u godinu u Hrvatskoj je sve veći.

Na primjer:

godina: 6010 razvoda

  • godina: 7036 razvoda.
  • godina: 6265 razvoda

Povećanjem broja razvoda svake godine, povećava se i broj djece koja sudjeluju u njima. Procjenjuje se da je 30 % razvoda konfliktno, što znači da jedan od roditelja vlastitom djetetu uskraćuje njegovo pravo na drugog roditelja i izlaže dijete sustavnom otuđivanju od drugog roditelja. U većini slučajeva to čine majke, ne zato što su one sklonije tome ili što su očevi imuni od takvog postupanja, već zbog činjenice da su djeca nakon razlaza roditelja u velikoj većini slučajeva povjerena njima na zajednički život.

Većina stručnjaka koji se bave mentalnim zdravljem djece mišljenja je da je pravi naziv za takvo postupanje prema djetetu: zlostavljanje djeteta. Procjenjuje se da je svake godine više od 1500 nove djece uključeno u 30 % konfliktnih razvoda za koje sustav nema rješenja kako pomoći toj djeci i roditelju koji je žrtva zlonamjernog roditelja.

Najljepše doba godine je pred nama. Vrijeme kada djeca u toplini doma uz roditelje i obitelj slave Božić i vesele se Novoj godini.

Znate kako se u to vrijeme osjećaju djeca kojima jedan roditelj brani da vidi drugog roditelja ? Znate koliko djece u to vrijeme sa suzama otvaraju poklone sa samo jednom željom : „ Želim da je moj tata sada tu…“

Ovo su samo neke priče , kratke, jasne i bolne :

 

Tata Siniša /Zagreb :

Svog sina Giulia nisam vidio 1460 dana…

Tata Mario /Varaždin :

Ja ovaj Božić neću provesti sa svojom djecom jer to njihova mama ne dozvoljava

Tata Dino / Rijeka :

Ovdje tata iz Rijeke koji ni ove godine neće biti sa svojim djetetom od skoro 3 godine za vrijeme blagdana

Tata Zdenko / Otok Slavonski :

Ni ove blagdane niti Novu godinu neću biti sa djetetom. Iako je navršila 20 godina još uvijek je pod utjecajem majke i njene obitelji, majke koja je godinama uspjela izmanipulirati sustav,dijete i Centar naravno uz njihovu potporu.

Tata Dario / Koprivnica

Ove blagdane sa sinom sam samo 26.12. ujutro od 9h do 19h.

Tata Simon  /  Mali Lošinj :

3 godine mi bivša ne dopušta biti s djetetom,iako imam sudsku presudu. Dao sam ju na sud i ne pojavljuje se već dva ročišta

Deda Željko / Šibenik :

U nepunih 6 godina po prvi put za Božič ćemo se imati priliku družiti sa svojim unukom Markom 3 sata  ( Nakon što je tata poginuo, majka djeteta konstantno brani viđanje djeteta sa bakom i djedom koji su se za to morali „izboriti“ na sudu. Nedavno je podigla i tužbu za uzdržavanje unuka od strane djeda tražeći alimentaciju od 1.500,00 kn djedu koji ima mirovinu 2.000,00 kn )

Tata Niko / Bestovje :

Ja nisam sa sinom za Božić a niti za doček Nove Godine, možda ga vidim nakratko

Tata Berislav / Slavonski Brod  :

Niti jedan cijeli Božić sin nije bio kod mene a ovaj uopće neće dolazit.

Tata Krešimir /Slavonski Brod :

Konačno idem po dijete koje nisam vidio godinu dana! To je jedini
božićni Dar koji želim. Ovo će nam napokon biti prvi zaista Sretan Božić
nakon 1095 dana.

Tata Edin / Zagreb :

365 dana u godini, a moja djeca su provela sa tatom jedva 46 dana u 2019 godini!

Tata Leonard / Umag :

Sada će biti jedna godina da nisam ja kao otac, niti moji roditelji, sestra i nećakinja niti čuli niti vidjeli moje troje djece na osnovi laži moje bivše žene. Nažalost socijalna služba na moju molbu za pomoć i potporu da organiziraju da bar poklone pošaljem djeci nisu nam izašli u susret !

Tata Robert / Zagreb :

Evo prolazi već šesti  Božić bez druženja oca i kćeri. I sve je po zakonu i svi se kunu u dječja prava.

Dijete ne može biti s ocem zbog beskonačnog otezanja drugog roditelja i hrvatskog pravosuđa koje to omogućuje.

Tata Antonio/ Javorje :

NADAM SE DA NITI JEDNA MAJKA NIKADA NEĆE OSJETITI KOLIKO JE BOLI KADA SVOME VLASTITOM DJETETU NE SMIJETE OSOBNO PREDATI POKLON ZBOG BRAKORAZVODNOG POSTUPKA

Tata Jan /  Zagreb :

Želim joj Božić snova sa vilama, sirenama jednorozima, iako ovaj neće biti s nama, ona je uvijek sa mnom.

Tata Mario / Njemačka :

Ovo je drugi Božić od kako mi je oduzeto pravo da moja kćerka bude sa mnom.

Tata Mihovil / Perušić :

 9 dugih godina moja curica napačena,nesretna…dijeli nas 15 km a kao da nas dijele kontinenti

Tata Igor / Zagreb :

Mama kaže da djeca za Božić trebaju i žele biti ‘doma’ ! Muka moje djece traje već desetljeće. Izgubljena bitka u kojoj djeca imaju tatu na kapaljku koju određuje mama.

Pomajka Tamara / Šenkovec :

Kćer mog budućeg supruga koja je trebala biti s nama za Božić, to neće biti (niti za Novu godinu) “jer joj dolazi ujak iz inozemstva pa ne može ispoštovati dogovor”. Njezin tata ne želi inzistirati no ja sam nezadovoljna zbog toga jer smatram da to nije fer prema nama. Baku i djeda s tatine strane nažalost vrlo rijetko viđa, dok s drugima živi i boravi praktički više nego s mamom.

Tata Radivoj / Buzet :

Ovo je prvi  Božić koji ćemo provesti zajedno, ovo je kap u moru jer mnoga djeca neće provesti Božić sa svojim roditeljima kao što  nisam ja godinama sa svojim djetetom. 

Tata Dinko / Virovitica :

Za Božić  ću biti 3 sata s mojom kćeri , s tim da moram putovati 2 sata do nje i 2 sata nazad.

Tata Ladislav / Zagreb :

Trebao je sin biti samnom od 21.12.-30.12., ali zbog štrajka učitelja i zbog činjenice da ga bivša uopće ne želi dati jer se drži presude zbog promjene početka zimskih praznika (nema uopće šanse dogovora). Na Badnjak prolazim 500 km i vraćam se 500 km za Zagreb u jednom danu kako bi ga i baka i djed mogli vidjeti i provesti Božić s unukom. 

Sudac u Makarskoj je rekao da ga oni ne trebaju viđat više od 2-3 puta godišnje i to kad je sa mnom, a kamoli čuti  nemaju prava ni za jedan pišljivi vikend u godini posjetiti i provesti s njim. Pa  ja kao otac ga čujem 1 tjedno ili rjeđe kad mu bivša da mobitel da se javi a mora pričati na zvučnik da ona sve čuje. Ima 3 godine kako sam mu poklonio mobitel i plaćam mu bonove kako bi mi se mogao javit ili nazvati kad želi, Što mislite koliko puta se javio u te tri godine ? JEDNO VELIKO NULA  Bivša mu ga uzme čim dođe kod nje, ugasi ga i sakrije. Uzalud što čovjek piše i troši vrijeme i novce na sud, na socijalu, na odvjetnike kad je to začarani krug ili labirint i nema van, a mi mali ljudi nismo bogati i poznati pa eto ko šljivi nas i našu djecu.

Tata Željko / Zagreb :

Božićna poruka majkama od oca koji je tata od 17.00 do 20.00 h :
Drage majke, pokušajte za Božić zaboraviti ljutnju prema Vašim bivšim partnerima.
Za Božić ne hranite djecu mržnjom prema razdvojenom očevima.
Može se. Božić je vrijeme milosrđa, možete učiniti za djecu više od vanila kiflica.
Poklonite za Božić djeci očeve.

https://net.hr/magazin/roditeljstvo/razvedeni-koji-ne-vidaju-svoju-djecu-posebno-pate-za-blagdane-svog-sina-giulia-nisam-vidio-1460-dana/?fbclid=IwAR3IC63oR1UVZzPUL45QllYCXBhiOFPCCzylbro2EIfZZFrySxkCxmA_cgs

http://mojzagreb.info/zagreb/novosti/kako+grinch+u+hrvatskoj+krade+djeci+bo%C5%BEi%C4%87

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/za-bozic-ne-hranite-djecu-mrznjom-prema-razdvojenim-ocevima/9797029/

http://www.brodportal.hr/clanak/tata-berislav-iz-slavonskog-broda:-niti-jedan-cijeli-bozic-sin-nije-bio-kod-mene-a-ovaj-uopce-nece-dolazit-24726

Podijelite na društvenim mrežama: