PREDAVANJE KAREN I NICK WOODALL U ZAGREBU
[vc_row][vc_column][vc_column_text]PREDAVANJE KAREN I NICK WOODALL U ZAGREBUU organizaciji Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar 10. srpnja 2019. održano je javno predavanje za stručnjake na temu „Understanding and Working with Children and Families affected by Parental Alienation – Hearing the Authentic Voice of the Child and Intervening to Help Recovery

(hrv. „Razumijevanje i rad s djecom i obiteljima pogođenim otuđenjem od roditelja: Slušanje autentičnog glasa djece i interveniranje za pomoć oporavku”).

Predavanje su održali britanski stručnjaci i međunarodni autoriteti u području rada s djecom i obiteljima u visoko konfliktnim razvodima roditelja te inicijatori Europskog udruženja stručnjaka koji se bave otuđenjem, dr. Karen Woodall i Nick Woodall iz Family Separation Clinic (hrv. Klinika za razdvojene obitelji), London.

Predstavnici Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo i predsjednik Udruženja očeva iz Novog Sada Dejan Pavlović https://www.facebook.com/udruzenjeocevasrbije/ aktivno su sudjelovali na predavanju te postavili zanimljiva pitanja govornicima. 

Glavni zaključci na koje su se predavači osvrnuli odnose se na promatranje otuđenja kao emocionalnog zlostavljanja, javnozdravstvenog problema i pitanja zaštite djece, uz naglasak na nužnost zajedničkog djelovanja raznih sektora, posebice pravosuđa, sustava socijalne skrbi i zdravstva.

Predavači su posebnu pozornost skrenuli na moguće zlouporabe članka 12. Konvencije o pravima djeteta te jasno i eksplicitno naglasili da je direktivno pitanje djeteta s kim želi živjeti i prihvaćanje odgovora djeteta kao konačne odluke, kršenje prava djeteta i sudjelovanje u zlostavljanju emocionalne prirode.  

Velika nam je čast da smo osobno upoznali stručnjake Karen i Nick Woodall te se nadamo budućoj suradnji.[/vc_column_text][vc_gallery type=”image_grid” images=”6108,6109,6110,6111,6112,6113″ img_size=”220×150″][/vc_column][/vc_row]

Podijelite na društvenim mrežama: