hurrU ponedjeljak 31.10.2016. članovi HURR-a posjetili su u sklopu Otvorenih vrata sudova Prekršajni sud u Zagrebu. Vođeni upraviteljicom sudske pisarnice gđom Zrinkom Gajski upoznati su sa radom suda te provedeni kroz njihove službene prostorije. Razgovarajući sa predsjednicom odjela za prekršaje iz područja JRM i JS s odsjekom za maloljetnike, sutkinjom Gordanom Jurić Manzin te predsjednicom Dežurnog odjela sutkinjom Jadrankom Parać Šaka upoznali su ih sa problemima članova udruge sa kojima se najčešće susreću na Prekršajnom sudu.
Zanimljiv je podatak koji su dobili od suda a to je da od 01.01.2016. do sada prema čl. 4 Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji osuđeno je oko 1400 ljudi a od toga 1090 muškaraca i 341 žena.
Svjesni važnosti dobre suradnje Prekršajnog suda i članova HURR-a očito je udruga jedina našla vremena i volje da iskoristi mogućnost Dana otvorenih vrata sudova da se informira o radu Prekršajnog suda ali i njihove djelatnike upozna sa radom i ciljevima udruge te problemima sa kojima se susreću njeni članovi.

Podijelite na društvenim mrežama: