Politika privatnosti

Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo poštuje Vašu privatnost i temelji svoju web stranicu na tehnologijama koje pružaju bolje i sigurnije mrežno iskustvo.

Obvezujemo se zaštititi privatnost korisnika i posjetitelja naše web stranice i sigurnost osobnih podataka koje nam pružaju putem web stranice.

Koje informacije prikupljamo o Vama i kako ih koristimo?

Općenito, možete posjetiti našu web stranicu bez otkrivanja osobnih podataka o sebi. Ne prikupljamo osobne podatke o Vama kada posjetite ovu web stranicu, osim ako dobrovoljno ne pošaljete podatke pomoću kontakt obrasca (ime i prezime te kontakt) za određenu svrhu i time date Vašu privolu na prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka u navedene svrhe. Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe radi koje su prikupljeni i za koje je dana privola (primjerice za obradu Vaših upita i zahtjeva). Prikupljene podatke nećemo ni na koji način učiniti dostupnima neovlaštenim trećim osobama, ne pohranjuju se u bazu te se brišu odmah nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni.

Pristup i ažuriranje vaših osobnih podataka

Naš korisnik u svakom trenutku ima sljedeća prava:

  • pravo na pristup podacima i uvid u podatke
  • pravo na informiranost o obradi osobnih podataka
  • pravo na prenosivost podataka
  • pravo na povlačenje privole
  • pravo na podnošenje prigovora
  • pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netočni
  • pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole ili u slučaju podnošenja prigovora

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, kontaktirajte nas telefonom koji je naveden na web stranici ili putem slanja pošte na našu adresu koja je također navedena na web stranici.

Sigurnost Vaših osobnih podataka

Predani smo poduzimanju odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera za zaštitu vaših osobnih podataka od neovlaštenog ili nezakonitog postupanja s njima i od njihovog slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja.

Korištenje kolačića (cookies)

Ova web stranica koristi tzv. kolačiće (cookies) koji se šalju u Vaš internetski preglednik. Kolačićima se smatraju datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na Vašemu tvrdom disku, što našoj web stranici omogućava prepoznavanje Vašega računala prilikom sljedećeg posjeta stranice. Koriste se za analizu posjećenosti stranice, u svrhu poboljšanja rada naše stranice i pružanja boljeg korisničkog iskustva. Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično, ali pritom se kriptiraju i ni na koji način ne identificiraju osobu, niti se prikupljaju i obrađuju Vaši osobni podaci. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Okvir za postavke kolačića nalazi se na dnu ove stranice i odabirom gumba ‘U redu’ pristajete na korištenje kolačića.

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica

Članci na ovoj web stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj s drugih web stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web stranicu, koja možda prikuplja podatke o Vama, koristi kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana i nadgleda vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem. Ova Izjava o privatnosti primjenjuje se isključivo vezano uz informacije prikupljene na našim internetskim stranicama.