U nedjelju 09.05.2021. od 9:00 do 15:00  h Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo trebala je sudjelovati u Projektu Ilica.
 
Svojim Projektom SRETNO DJETINJSTVO željeli smo na pozitivnim primjerima pokazati kako djeca uz mamu i tatu provode sretno i veselo zajedničko vrijeme, koliko je za njihov odrastanje važna uloga oba roditelja, te kako je važno zajedništvo roditelja i kad oni nisu više u vezi ili braku. U veselom okruženju Projekta Ilica uz druženja, crtanje i razgovor pokazali bi našim aktivnostima koliko je važna suradnja roditelja i njihov zajednički rad sa djecom.  Za svako dijete koje bi nam nešto nacrtalo imali smo pripremljene kao nagradu ručno rađene magnetiće. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tata Juraj trebao je održati i ORIGAMI RADIONICU sa temom “Ribice u Ilici” uz poziv : ” Djeco i roditelji, pronađite nas u veselom okruženju Projekt Ilice, te najveću ulicu u Zagrebu pretvorimo u rijeku punu šarenih ribica ! ” 
 
Nažalost Organizator Projekt poslao je mail sa obavijesti o otkazanom događaju. Prenosimo sadržaj u cijelosti : 
 

” Dragi naši prijatelji,

Ponovno se javljamo sa TUŽNIM vijestima. 
Naše proljetno izdanje Projekta Ilica: Q’ART moramo u potpunosti otkazati te se početi pripremati za ljetno izdanje u lipnju.

Nakon pet dana velikih prijepora i borbe za naš event, odlučili smo da je možda ipak pametnije da svi skupa, kako mi, tako i vi ne dobijemo prekršajne prijave, kako su nam i zaprijetili u dopisu koji je u privitku.

 

“Nastavno na vaš upit, obavještavamo Vas kako je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dao negativno mišljenje na održavanje 55.  Međunarodne vrtne izložbe cvijeća (privitak), pozivajući se na još uvijek važeću Odluku kojom je obustavljeno održavanje  sajmova i drugih oblika gospodarskih i turističkih događanja ili priredbi gdje se prodaju, izlažu ili prikazuju proizvodi.

Ujedno, zaprimili ste i očitovanje Ravnateljstva civilne zaštite u kojem se upozorava kako će provedba najavljenog događanja Community art festival ili festival zajednice  biti u suprotnosti s Odlukama stožera civilne zaštite Republike Hrvatske što će rezultirati pokretanjem prekršajnog postupka.

 

Ljubazno molimo da uvažite mišljenja nadležnih tijela te događanje odgodite do povoljnije epidemiološke situacije.”

 

S obzirom na to da smo pod prijetnjom morali otkazati Projekt, dajemo vam na izbor želite li povrat donacije koju ste uplatili za sudjelovanje ili ostajete uz nas i ostavljate svoje mjesto rezervirano za lipanj.

U lipnju planiramo održati ljetno izdanje Projekta Ilica: Q’ART čak dva dana, odnosno 12. i 13. lipnja (subota i nedjelja).
U subotu, 12. lipnja planiramo zatvoriti promet od 18 do 22 sata, što znači da će i u tom periodu biti omogućeno izlaganje i prodaja vaših proizvoda na Ilici. Ukoliko se odlučite da želite sudjelovati i u subotu na Ilici, potrebno je doplatiti još 150 kn.

U nedjelju, 13. lipnja Projekt Ilica: Q’ART će se održati od 9 do 15 sati, s time da planiramo zatvoriti promet do Austrijske ulice zbog velikog interesa izlagača pa da pružimo priliku i novim sudionicima koji se žele prijaviti za sudjelovanje.

Pratite nas u narednom periodu, donosit ćemo vam sve informacije na našim FB i Instagram profilima.

Sve detalje za novi datum javit ćemo vam na vrijeme, a za sve vaše upite stojimo na raspolaganju putem maila ili telefona, baš kao i do sada. 

Ne možemo vam riječima opisati koliko smo tužni i radi nas i radi vas. 

Zahvaljujemo na razumijevanju. 

Lijepi pozdrav,

 Maja Lalić

koordinatorica projekta

 

 

Podijelite na društvenim mrežama: