11.06.2018. u organizaciji Expressa i 24 sata organiziran je Okrugli stol “Ravnopravno roditeljstvo i Obiteljski zakon”. 

Voditeljica Ana Dasović u goste je pozvala  : sutkinju Općinskog građanskog suda u zagrebu Marinu Parać Garmu. ravnateljicu Poliklinike za zaštitu djece i mladeži Goradanu Buljan Flander, pomoćnicu ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Maju Vučinić Knežević, Pravobraniteljicu za djecu Helencu Pirnat Dragičević, odvjetnicu Natašu Pečarević te predstavnika Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo psihologa Bojana Klapčića. 

Zaštita prava djeteta, čak i pod cijenu neke vrste sankcioniranja roditelja koji ne žele surađivati, trebala bi biti nit vodilja u održavanju sustava ravnopravnog roditeljstva nakon razvoda, zaključak je to okruglog stola na temu Ravnopravno roditeljstvo i obiteljski zakon.  Ono što bi se trebalo i moglo napraviti kako bi se broj takvih slučajeva smanjio, pa tako i umanjile posljedice koje visoko rizični razvodi ostavljaju na dječje psihičko zdravlje, je uz pomoć educiranih institucija i njihove suradnje, prepoznati takvu vrstu roditeljske manipulacije i dijete zaštiti u procesu koji najčešće traje godinama.

Pročitajte više na: https://www.express.hr/life/mijenjajte-sustav-dijete-oba-roditelja-treba-i-nakon-razvoda-16154 – www.express.hr

Podijelite na društvenim mrežama: