Prema uputama koje smo dobili raznih Gradskih tijela i obavijest o obustavi korištenja gradskih prostora te Nacionalnog stožera civilne zaštite, odgađaju se aktivnosti koje je Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo planirala tokom ožujka 2020 : 

 

17.03.2020. u 20 h predavanje psihoterapeuta iz Udruge Životna linija u MO Horvati Srednjaci

19.03.2020. u 18 h Tribina povodom Dana očeva  “TATA TI ME VOLIŠ” u knjižnici “Tina Ujevića”

Program tribine :

Uvodni govor predsjednika Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo

Bojan Klapčić, psiholog : Promocija slikovnice “Zar je loše imati doma dva?”

Predavanje i razgovor sa tatom Domagoj Jakopović Ribafiš o projektu RokOtok

20.03.2020. u 20 h Tribina povodom Dana očeva u Karlovcu.

 

Ove godine, kao i svake do sada željeli smo “dignuti glas” za naše tate i uveličati njihov dan prigodnim aktivnostima. Tribine i aktivnosti samo su odgođene a mi ćemo Dan očeva slaviti svaki dan promovirajući ravnopravno roditeljstvo kao najbolji interes naše djece.

Uloga oca iznimno je važna u socijalnom, emocionalnom i intelektualnom razvoju djeteta

Muškarci su jednako sposobni brinuti se za djecu kao i žene: kada imaju jednaku podršku (kada im se pruže iste šanse), muškarci i žene razvijaju vještine za brigu i bavljenje s djetetom jednakom brzinom; i čini se da ne postoji biološka razlika u osjetljivosti prema djeci (Lamb i sur., 1987) i kapacitetu za pružanje bliskosti i pažnje (Parke, 2008).

Otac je uz majku najvažniji model prema kojem djeca formiraju sliku svijeta

Otac svojim odnosom utječe na razvoj djeteta. Tu se posebno ističe uloga oca kao modela po kojem djeca uče – gdje je otac za dječake važan kao model za identifikaciju s vlastitim spolom, a za djevojčice kao parametar za razumijevanje suprotnog spola .

 

Zahvaljujemo svim sudionicima i svim članovima Udruge na pomoći u organiziranju aktivnosti te ćemo o svim daljnjim aktivnostima obavijestiti na vrijeme putem mailova, web stranice i fb stranice Udruge

 

 

 

Podijelite na društvenim mrežama: