Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo (HURR) drugu godinu provodi projekt ODABRALI TATE. Kroz niz radionica i edukativnih aktivnosti pruža se podrška roditeljima i pomoć očevima da osvijeste svoju ulogu u roditeljstvu.

I Domagoj Jakopović Ribafish, kolumnist, novinar i gastro bloger, već drugu godinu podržava ovaj projekt. Ove godine podržao je i sudjelovanjem u programu projekta sa svojim edukativnim predavanjem o važnosti kvalitetno provedenog vremena s djecom, zaštite okoliša i o svemu onome po čemu su Ribafish i njegov projekt RokOtok poznati. Predavanje  se održalo u utorak 08.11.2022. u 20 sati na adresi MO Horvati Srednjaci, Horvaćanska cesta 54.

Program s Ribafishom trajao je dva sata, a sastojao će se od predavanja, razgovora i druženja. Predstavljen je projekt RokOtok, projekt koji je nastao u spomen na Roka, dječaka koji je sa svojim ocem želio obići sve hrvatske otoke, ali je avantura naglo prekinuta u njegovoj trinaestoj godini. Ribafish je odlučio nastaviti tu avanturu i u nju uključiti drugu djecu i roditelje kako bi zajedno ostvarili njihov ljetni projekt. A projekt i san koji su trajali zadnje četiri godine, ovog ljeta doživjeli su svoje ostvarenje. Ribafish je nakon četiri godine plivanjem povezao pedeset nastanjenih hrvatskih otoka i zaplivao s djecom i njihovim roditeljima i time ih barem na neko vrijeme odvratio od tehnologije te potaknuo na druženje i razgovor.

Ove godine projekt ODABRALI TATE djeluje pod sloganom “ODABRALI TATE – budućnost djece ” A za budućnost djece biramo ravnopravno roditeljstvo, biramo posvećenost, biramo razgovor, biramo sve ono najbolje i najljepše. Ribafish odabrao je projekt ODABRALI TATE, odaberite ga i vi!

Raspored ostalih radionica projekta ODABRALI TATE u studenom 2022.:
15.11.2022. u 20 h dipl. psiholog Bojan Klapčić : "Ispitni i istražni protokoli namijenjeni djeci – kako se djeca saslušavaju u različitim postupcima"
22.11.2022. u 20 h odvjetnik Hrvoje Jukić: "Put od općinskog suda do Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu"
29.11.2022. u 20 h dipl. sociologinja Ines Kovačić iz Udruge Životna linija: Grupa podrške

 

Projekt “ODABRALI TATE”  financira Središnji državni ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2022. godinu. “Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”

Sve radionice u sklopu projekta, kao i individualna i grupna savjetodavna pomoć  su besplatni.

 

 

Podijelite na društvenim mrežama: