U utorak 27. rujna 2022. u 20:00 sati u MO Horvati Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, Ines Kovačić iz Udruge Životna linija (partner u projektu) održala je prvu grupu podrške  u sklopu projekta „ODABRALI TATE – budućnost djece“.

Ines Kovačić je diplomirana sociologinja i profesorica sociologije, članica je Instituta za grupnu analizu, psihoterapeut u superviziji, ujedno i dopredsjednica Udruge Životna linija (partner u projektu). Udruga se bavi širenjem svijesti o problemu suicida i depresije, prevencijom istih i općim jačanjem mentalnog zdravlja u Republici Hrvatskoj.
 

Na početku je sve prisutne pozdravila Melita Požgaj, voditeljica projekta te tajnica Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo.

Grupa podrške je okupila znatan broj korisnika s različitim problemima. Oni su odmah spremno dijelili svoja iskustva, nedoumice, poteškoće vezane uz situacije koje im se događaju i pomagali si međusobno. Nabrojano i jest glavni cilj i svrha grupa podrške. One bi s vremenom trebale svim korisnicima postati „sigurna mjesta“ gdje će se moći rasteretiti, pričati o osjećajima, pomoći drugima jer se na taj način pomaže drugoj osobi, ali i samome sebi. To je samo jedna od zrelih obrana, uz sve ostale koje će moći usvojiti kroz grupe podrške koje slijede.

Kroz grupe podrške radi se na emocionalnom osnaživanju, podršci, samopouzdanju, komunikaciji, proradi osjećaja i iskustava, razrješavanjem trauma, odnosima, osobnom rastu, razmjeni iskustava i pomoći pri svim poteškoćama koje se pojavljuju uslijed razvoda braka koji intenzivno emocionalno djeluje i na roditelje i djecu.

Preporuka svima koji žele aktivno sudjelovati u životu svoje djece i biti ravnopravni roditelj u njihovom životu, da i dalje prate objave na našim stranicama te sudjeluju na našim radionicama. 

 

Projekt “ODABRALI TATE”  financira Središnji državni ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2022. godinu.

Sve radionice u sklopu projekta, kao i individualna i grupna savjetodavna pomoć  su besplatni.

 

Podijelite na društvenim mrežama: