U utorak 9. svibnja 2023. u 20:00 sati u MO Horvati Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, Ines Kovačić iz Udruge Životna linija (partner u projektu) održala je grupu podrške u sklopu projekta „ODABRALI TATE – budućnost djece“.

Lijepo je vidjeti kako članovi bez zadrške dolaze i dijele svoje probleme. Naučili su da im prorada unutar grupa podrške pomaže i olakšava, a na kraju daje snagu za daljnje prepreke koji ih čekaju u životu. Pojedini su članovi imali dobre vijesti vezane za svoje procese i nastojanja da ravnopravno odgajaju svoju djecu, što ostalima daje nadu i snagu za dalje.

Puno se govorilo o nepravdi, bila ona vezana za sustav, institucije, bivše partnere… Emocije koje se uvijek vežu uz nepravdu su ljutnja, tuga, razočaranje, želja za osvetom. Sve su to svjesne reakcije ispod kojih se nalaze i naše nesvjesne želje i strahovi koji utječu na našu percepciju nepravde, kao i na našu emocionalnu reakciju i način na koji se s nepravdom nosimo. Zato je neizmjerno važno da na grupama podrške, kao i u svakodnevnom životu, introspekcijom, osvještavanjem, proradom i terapijom učimo kako se nositi s nepravdom na konstruktivan način, bez da nas ona preplavi i utječe na naše mentalno zdravlje.

Preporuka svima koji žele aktivno sudjelovati u životu svoje djece i biti ravnopravni roditelj u njihovom životu, da i dalje prate objave na našim stranicama te sudjeluju na našim radionicama. 

Projekt “ODABRALI TATE”  financira Središnji državni ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2022. godinu. “Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”

Sve radionice u sklopu projekta, kao i individualna i grupna savjetodavna pomoć  su besplatni.

Podijelite na društvenim mrežama: