U utorak 18. travnja 2023. u 20:00 sati u MO Horvati Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, Ines Kovačić iz Udruge Životna linija (partner u projektu) održala je grupu podrške u sklopu projekta „ODABRALI TATE – budućnost djece“.

Razgovaralo se o aktualnim problemima sudionika, a kako prisutni roditelji imaju djecu različitih dobi, pričalo se i o emocionalnom razvoju djece od najranije dobi do adolescencije. Kao glavna se tema ipak izdvojila komunikacija, od komunikacije s djecom, bivšim partnericama/partnerima, institucijama…

Komunikacija nije samo prenošenje poruka nego i emocionalni proces. Emocionalno “školovanje” ne funkcionira samo kroz stvari koje roditelji govore ili izravno čine djeci, nego i kroz uzore koje daju upravljanjem vlastitim osjećajima i osjećajima u komunikaciji s drugima. Teško je uvijek procijeniti što i kako komunicirati s djetetom određene dobi, pa se na grupi podrške radilo na konkretnim primjerima sudionika koji su dobili vrijedne informacije kako dalje.

Svi su spremno sudjelovali i iznosili vlastite primjere kako bi si međusobno pomogli. Bilo je i pozitivnih primjera i napredaka u životima pojedinaca koji odmah daju dodatnu snagu ostalima koje taj put još čeka.

 

Preporuka svima koji žele aktivno sudjelovati u životu svoje djece i biti ravnopravni roditelj u njihovom životu, da i dalje prate objave na našim stranicama te sudjeluju na našim radionicama. 

Projekt “ODABRALI TATE”  financira Središnji državni ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2022. godinu. “Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”

Sve radionice u sklopu projekta, kao i individualna i grupna savjetodavna pomoć  su besplatni.

 

 

Podijelite na društvenim mrežama: