U utorak 17. siječnja 2023. u 20:00 sati u MO Horvati Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, Ines Kovačić iz Udruge Životna linija (partner u projektu) održala je grupu podrške u sklopu projekta „ODABRALI TATE – budućnost djece“.

Iznimno nam je drago što se na iste uvijek odazivaju i novi članovi Udruge. Voditeljica grupe podrške im se na početku kratko predstavila i objasnila način rada. Kako se bavi grupnom analizom, pojasnila je i benefite rješavanja problema u ovakvoj vrsti setinga, iako se ovdje radi o grupi podrške, što znači da je grupa više namijenjena suportu, razmjenu iskustava i međusobnom pomaganju. Devedeset je minuta ponovno jako brzo
prošlo, a korisnici su iznosili probleme u kojima se trenutno nalaze ili svojim primjerima pomagali onima koji se nalaze u situaciji koju su oni već prošli. Vidljiv je velik napredak onih koji su godinama članovi HURR-a, njihovo sazrijevanje, sigurnost i spremnost za pomoć ostalima koji su tek na početku.

Govoreći o problemima, svi si možemo pomoći jer je to prvi korak ka emocionalnom rasterećenju, a pogotovo kad se može govoriti unutar ovakvih grupa gdje su drugi spremni slušati i vlada podržavajuća atmosfera. To ne znači da nema različitih stavova i mišljenja, no kvalitetnom komunikacijom i vođenim načinom rada, sve je moguće i puno se može naučiti.

Zato i ovoga puta pozivamo sve da se slobodno odazivaju na iste, čak i ako nisu spremni dijeliti osobna iskustva, jer već samo slušajući druge, mogu doći do novih spoznaja koje im mogu olakšati.

Preporuka svima koji žele aktivno sudjelovati u životu svoje djece i biti ravnopravni roditelj u njihovom životu, da i dalje prate objave na našim stranicama te sudjeluju na našim radionicama. 

Projekt “ODABRALI TATE”  financira Središnji državni ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2022. godinu. “Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”

 

Sve radionice u sklopu projekta, kao i individualna i grupna savjetodavna pomoć  su besplatni.

 

Podijelite na društvenim mrežama: