U utorak 20. prosinca 2022. u 20:00 sati u MO Horvati Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, Ines Kovačić iz Udruge Životna linija (partner u projektu) održala je grupu podrške u sklopu projekta „ODABRALI TATE – budućnost djece“.

Ines Kovačić je diplomirana sociologinja i profesorica sociologije, članica je Instituta za grupnu analizu, psihoterapeut u superviziji, ujedno i dopredsjednica Udruge Životna linija (partner u projektu). Udruga se bavi širenjem svijesti o problemu suicida i depresije, prevencijom istih i općim jačanjem mentalnog zdravlja u Republici Hrvatskoj.

Kako je u blagdansko vrijeme nekako posebno teško biti udaljen od članova obitelji, svoje djece, unuka, na grupi podrške se od prve minute razvila otvorena i zanimljiva rasprava. Korisnici koji su već dugo u Udruzi, spremno su i rado pomagali onima koji su došli po prvi put. Na grupi su se okupili tate, mame, bake i svi su imali različite probleme, a na kraju opet jako slične i iste, a to je nemogućnost ostvarivanja prava i viđanja svoje djece i unuka. Kako se osjećaju, nose sa svim problemima, emocionalnim usponima i padovima, spremno su dijelili, dok su im voditeljica grupe i ostali članovi bez zadrške pomagali. Kako bi imali dovoljno snage nositi se sa svim problemima i procesima koji im još prethode, grupe podrške su izrazito važne jer na njima imaju prilike proraditi trenutne situacije i emocionalno ojačati.

Zato i ovoga puta pozivamo sve da se slobodno odazivaju na iste, čak i ako nisu spremni dijeliti osobna iskustva, jer već samo slušajući druge, mogu doći do novih spoznaja koje im mogu olakšati.

Preporuka svima koji žele aktivno sudjelovati u životu svoje djece i biti ravnopravni roditelj u njihovom životu, da i dalje prate objave na našim stranicama te sudjeluju na našim radionicama. 

Projekt “ODABRALI TATE”  financira Središnji državni ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2022. godinu. “Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”

 

Sve radionice u sklopu projekta, kao i individualna i grupna savjetodavna pomoć  su besplatni.

 

 

 

Podijelite na društvenim mrežama: