U utorak 29. studenog 2022. u 20:00 sati u MO Horvati Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, Ines Kovačić iz Udruge Životna linija (partner u projektu) održala je grupu podrške u sklopu projekta „ODABRALI TATE – budućnost djece“.

Ines Kovačić je diplomirana sociologinja i profesorica sociologije, članica je Instituta za grupnu analizu, psihoterapeut u superviziji, ujedno i dopredsjednica Udruge Životna linija (partner u projektu). Udruga se bavi širenjem svijesti o problemu suicida i depresije, prevencijom istih i općim jačanjem mentalnog zdravlja u Republici Hrvatskoj.

Nastavilo se govoriti o komunikaciji s djecom, no i s bivšim bračnim partnerima te kako naći načine u komunikaciji ako je druga strana agresivna. Postavilo se puno bitnih pitanja, dok je jedno svima bilo zajedničko. Zanimalo ih je kako na djecu utječe cijeli proces rastave i nemogućnost dogovora, sudski procesi, viđanje ili ne viđanje jednog od roditelja, te koje će to posljedice ostaviti u njihovom budućem životu. Korisnici koji su već dugi niz godina u sličnim situacijama i imaju više osobnog iskustva pomagali su i spremno iznosili svoje primjere, nudeći moguća rješenja za one kojima sve to tek slijedi. Na početku svake grupe se uvijek više govori o sudskim procesima, sustavu i zakonima, što i ne čudi jer je to lakše nego govoriti o emocijama. No voditeljica grupe podrške Ines Kovačić, uvijek podržava i bodri članove da slobodno i otvoreno govore kako se osjećaju jer jedino emocionalno osnaženi mogu dalje u proces ostvarivanja svojih prava.

Preporuka svima koji žele aktivno sudjelovati u životu svoje djece i biti ravnopravni roditelj u njihovom životu, da i dalje prate objave na našim stranicama te sudjeluju na našim radionicama. 

 

Projekt “ODABRALI TATE”  financira Središnji državni ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2022. godinu. “Ovaj dokument izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.”

 

Sve radionice u sklopu projekta, kao i individualna i grupna savjetodavna pomoć  su besplatni.

 

 

Podijelite na društvenim mrežama: