U utorak 25. listopada 2022. u 20:00 sati u MO Horvati Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, Ines Kovačić iz Udruge Životna linija (partner u projektu) održala je grupu podrške u sklopu projekta „ODABRALI TATE – budućnost djece“.

Ines Kovačić je diplomirana sociologinja i profesorica sociologije, članica je Instituta za grupnu analizu, psihoterapeut u superviziji, ujedno i dopredsjednica Udruge Životna linija (partner u projektu). Udruga se bavi širenjem svijesti o problemu suicida i depresije, prevencijom istih i općim jačanjem mentalnog zdravlja u Republici Hrvatskoj.
 

Otvorilo se dosta tema i različitih problema, no najviše se govorilo o komunikaciji  s djecom. Korisnike je osim toga zanimalo kako djeca percipiraju svijet oko sebe u različitim dobnim skupinama i kako doći do što boljeg međusobnog razumijevanja te njihovog što zdravijeg daljnjeg odrastanja. Kroz 90 minuta, koje svaki put jako brzo prođu, došlo se do odgovora na brojna pitanja i nedoumice.
I ovim putem pozivamo sve roditelje, djedove, bake, prijatelje, sve koji imaju neka pitanja, probleme, žele se rasteretiti, pomoći bližnjima… da se slobodno pridruže grupama podrške.

Svaka priča je posebna i specifična, nosi svoju problematiku, no mi vjerujemo kako se svaki problem uz podršku i pomoć drugih te vjeru u sebe s vremenom može riješiti.

 

Preporuka svima koji žele aktivno sudjelovati u životu svoje djece i biti ravnopravni roditelj u njihovom životu, da i dalje prate objave na našim stranicama te sudjeluju na našim radionicama. 

 

Projekt “ODABRALI TATE”  financira Središnji državni ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2022. godinu.

Sve radionice u sklopu projekta, kao i individualna i grupna savjetodavna pomoć  su besplatni.

 

Podijelite na društvenim mrežama: