U srijedu 22. svibnja 2024. u 19:00 sati na adresi Palmotićeva 37, Ines Kovačić iz Udruge Životna linija (partner u projektu) održala je grupu podrške u sklopu projekta „ODABRALI TATE – djeca u fokusu“.

Nakon pozdrava i uvodnih informacija, grupa je odlično „radila“ i 90 minuta je proletjelo. Članovi su aktivno dijelili, međusobno se bodrili, podsjećali dobrih trenutaka i situacija kako bi se svi osnažili za daljnje uspješno funkcioniranje. Bilo je tu osjećaja tuge, nepravde, sjete, depresivnih stanja, a opet i sreće i ljubavi. Najviše se radilo na komunikaciji i odnosima s bliskim osobama i obitelji. Puno je razvedenih roditelja koji imaju nove partnere pa se postavilo pitanje kako cijela situacija utječe i na njih, koliko su se svi međusobno dobro uklopili i koliko su spremni na kompromise, razumijevanje i zrelu komunikaciju. Odlično je što je bilo puno primjera gdje su novi partneri puni razumijevanja i podrške te pomažu i osnažuju u teškim trenucima. Dok su neki već i prije izražavali strah i skepsu prema novim vezama, to jest puštanju neke nove osobe u svoj život i život djece. Došlo se do uvida i spoznaja o potrebi za proradom, kod svakog individualno nekih drugih segmenata, no glavni je zaključak kako je potrebno konstantno raditi na sebi.

Jedino kad smo mi dobro, možemo pomoći i osobama u svom okruženju. Naravno da se to ne može dogoditi odmah kad smo uvidjeli problem, no to je prvi korak. Uz pomoć stručnjaka, udruga i njihovih projekata, osoba od povjerenja, prijatelja i obitelji sve se može s vremenom riješiti. Bitno je povezivati se, jer kad smo sami i mislimo da rješenje ne postoji, osobe u okruženju nam mogu pomoći da dobijemo neki novi pogled na cijelu situaciju.

Pozivamo sve da se bez zadrške pridruže i svojim iskustvom, dijeljenjem osobne priče i slično, pomognu i drugima i sebi.

Preporuka svima koji žele aktivno sudjelovati u životu svoje djece i biti ravnopravni roditelj u njihovom životu, da i dalje prate objave na našim stranicama te sudjeluju na našim radionicama. 

Projekt “ODABRALI TATE”  provodi se uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2023. godinu.

Sve radionice u sklopu projekta, kao i individualna i grupna savjetodavna pomoć  su besplatni.

Podijelite na društvenim mrežama: