U utorak 12. ožujka 2024. u 20:00 sati u MO Horvati Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, Ines Kovačić iz Udruge Životna linija (partner u projektu) održala je grupu podrške u sklopu projekta „ODABRALI TATE – djeca u fokusu“.

Na početku je sve pozdravila voditeljica projekta i tajnica Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo Melita Požgaj i najavila obilježavanje Dana očeva, dan kojim se slavi očinstvo i utjecaj očeva u društvu, 19. ožujka u Knjižnici Voltino.

Voditeljica grupe podrške Ines Kovačić sve je pozdravila, a kako su prisutni već upoznati s načinom rada grupe, sami su odmah počeli s dijeljenjem emocija i događaja. Svima je bilo neizmjerno drago što je prvi roditelj koji je imao potrebu podijeliti, ispričao svoje pozitivno iskustvo s institucijama i svojim primjerom pokazao kako se uz upornost, edukaciju i rad na sebi uvijek može doći do pozitivnih rješenja. Kroz devedeset se minuta radilo na prepoznavanju obrazaca koje smo usvojili još kao djeca i njihovom utjecaju na naše živote, depresivnim razdobljima bez nade u uspjeh i osjećaja bespomoćnosti, depresiji kao bolesti i ostalim mentalnim poteškoćama koje su se kod pojedinih članova razvile ili pojačale u situacijama u kojima se trenutno nalaze.

Bilo je riječi i o osjećajima straha, ponovnom zaljubljivanju i vezanju za nove osobe u životu. Za neke je članove ideja o novoj ljubavi i partnerskom odnosu poželjna i idu prema tome, dok je za neke to još uvijek dio za koji se ne osjećaju spremno ili osjećaju neku vrstu straha. Sretna ili nesretna, roditeljska ili romantična, ljubav je emocija posebnog intenziteta i utječe na svakog od nas. Prorađivali su se navedeni osjećaji, iskustva i svi su se spremno uključili. Voditeljica grupe podrške na kraju je zahvalila svima na odličnom radu u grupi.

Pozivamo sve da se bez zadrške pridruže i svojim iskustvom, dijeljenjem osobne priče i slično, pomognu i drugima i sebi.

Preporuka svima koji žele aktivno sudjelovati u životu svoje djece i biti ravnopravni roditelj u njihovom životu, da i dalje prate objave na našim stranicama te sudjeluju na našim radionicama. 

Projekt “ODABRALI TATE”  provodi se uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2023. godinu.

Sve radionice u sklopu projekta, kao i individualna i grupna savjetodavna pomoć  su besplatni.

 

Podijelite na društvenim mrežama: