U utorak 13. veljače 2024. u 20:00 sati u MO Horvati Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, Ines Kovačić iz Udruge Životna linija (partner u projektu) održala je grupu podrške u sklopu projekta „ODABRALI TATE – djeca u fokusu“.

Na početku je sve pozdravila voditeljica projekta i tajnica Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo Melita Požgaj, podijelila novosti te novim članovima ukratko rekla kako se o svim aktivnostima Udruge mogu informirati i na web i Facebook stranici, putem maila i pozivom na koji će im se javiti u bilo koje doba dana.

Voditeljica grupe podrške Ines Kovačić objasnila je način rada i zamolila nove članove da se predstave. Punih 90 minuta, koliko je grupa trajala, prema komentarima prisutnih jako je brzo prošlo. Radilo se na problemima u komunikaciji i odnosu prema institucijama, to jest osobama na koje roditelji tamo nailaze. Opći je dojam kako se roditelji osjećaju da ih se ne razumije, ne čuje i više odmaže, nego li pomaže. Tako da su se na grupi prorađivale emocije i situacije kroz mnoštvo različitih primjera i iskustava članova grupe. Radilo se i na odnosu s djecom, tražili su se odgovori na pitanja kako se nositi s nepoštivanjem dogovora i termina s drugom stranom, što je u takvim situacijama najbolje za djecu i slično. Bilo je jako aktivno, zanimljivo, teško, no na kraju ipak optimistično. Prisutni su iz osobnog iskustva dijelili situacije u kojima su dobro, a ponekad i krivo reagirali, no i puno naučili. Zajedničkim se snagama, podrškom i dijeljenjem uvijek puno lakše dođe do mogućih rješenja i kada nam se samima čini da rješenje i/ili izlaz iz trenutne situacije uopće ne postoji.

Pozivamo sve da se bez zadrške pridruže i svojim iskustvom, dijeljenjem osobne priče i slično, pomognu i drugima i sebi.

Preporuka svima koji žele aktivno sudjelovati u životu svoje djece i biti ravnopravni roditelj u njihovom životu, da i dalje prate objave na našim stranicama te sudjeluju na našim radionicama. 

Projekt “ODABRALI TATE”  provodi se uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2023. godinu.

Sve radionice u sklopu projekta, kao i individualna i grupna savjetodavna pomoć  su besplatni.

Podijelite na društvenim mrežama: