U utorak 5. prosinca 2023. u 20:00 sati u MO Horvati Srednjaci, Horvaćanska cesta 54, Ines Kovačić iz Udruge Životna linija (partner u projektu) održala je grupu podrške u sklopu projekta „ODABRALI TATE – djeca u fokusu“.

Kako su svi prisutni upoznati s radom Udruge i načinom funkcioniranja grupa podrške, odmah se krenulo s radom. Članovi koji su već dugo u Udruzi i redovito dolaze na grupe podrške rado pomažu svojim primjerima i iskustvom te spremno dijele svoje osjećaje i asocijacije. Svjesni su važnosti rada na sebi i koliko je potrebno svakodnevno se razvijati i sazrijevati jer ćemo tada svojima bližnjima i djeci moći pružiti najbolje. U emocionalnom odnosu roditelja i djece najvažnija je ljubav, razumijevanje, strpljenje i potpora, kao i razvijanje iskrene komunikacije te odnos povjerenja i bliskosti. Dijete treba odgajati autentično i iskreno.

U situacijama s kojima se članovi Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo trenutno nose, od nemogućnosti viđanja svoje djece, sudskih postupaka, prijava, viđanja djece povremeno i slično, sve je još i puno, puno izazovnije. Upravo je zato važno i jako dobro što se kroz grupe podrške povezuju, jačaju, uče i najvažnije od svega, znaju da nisu sami. Sami članovi često komentiraju kako im grupe pomažu na način da dobiju neki novi pogled na svoju situaciju, a još je važnije što vide da postoji nada i da se vrijedi boriti. Prirodno je da nekima treba više vremena kako bi se osjećali sigurno i otvorili se, pa je tako i ovog puta bilo lijepo vidjeti kako su neki skupili snage i progovorili o onome što im je bilo najteže.

Pozivamo sve da se bez zadrške pridruže i svojim iskustvom, dijeljenjem osobne priče i slično, pomognu i drugima i sebi.

Preporuka svima koji žele aktivno sudjelovati u životu svoje djece i biti ravnopravni roditelj u njihovom životu, da i dalje prate objave na našim stranicama te sudjeluju na našim radionicama. 

Projekt “ODABRALI TATE”  provodi se uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2023. godinu.

Sve radionice u sklopu projekta, kao i individualna i grupna savjetodavna pomoć  su besplatni.

 

 

 

 

Podijelite na društvenim mrežama: