Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo od 01.09.2023. do 30.06.2024. provodi projekt “ODABRALI TATE  – djeca u fokusu”.  Ovaj projekt provodi se uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. 

Cilj projekta  „ODABRALI TATE – djeca u fokusu„  je aktivna podrška roditeljstvu poticanjem očeva na veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu.

Prema Konvenciji UN-a o pravima djeteta svako dijete ima pravo na roditeljstvo koje promiče njegovu dobrobit i puni razvoj potencijala. Takvo roditeljstvo podrazumijeva podjednaku ulogu oba roditelja, i majke i oca, u svakom dijelu a posebno u ranom razvoju djeteta.

Ravnopravnim roditeljstvom potičemo razvoj demokracije i učimo djecu kako da budu dobri ljudi i u budućnosti dobri roditelji. Naš rad temelji se na 12-godišnjem iskustvu te na stručnim publikacijama koje potvrđuju važnost ravnopravnog roditeljstva za pravilan psihofizički razvoj svakog djeteta.

Projekt će se provoditi 10 mjeseci  u suradnji sa partnerima  Udruga Životna linija te  izvoditeljima aktivnosti : odvjetnikom Hrvojem Jukićem i dipl. psihologom Bojanom Klapčićem te aktivno sudjelovanje 40 volontera.

Pružit će se savjetodavna pomoć za najmanje 200 korisnika. Izvoditelj je Oliver Čanić, predsjednik udruge , osoba koja više od 14 godina savjetuje roditelje i nezamjenjiva je pomoć korisnicima.

Organizirat će se i provesti 30 radionica : 

10 radionica psihosocijalne pomoći izvodit će dipl. psiholog Bojan Klapčić. 

10 radionica besplatne pravne pomoći koje će izvoditi dipl. odvjetnik Hrvoje Jukić.

10 grupa podrške izvodit će partneri u projektu Udruga Životna linija , tj dipl. sociologinja Ines Kovačić.

Postavit će se 10 info točaka u vrtićima, školama, knjižnicama i drugim mjestima u Zagrebu i okolici gdje što veći broj korisnika može dobiti informaciju o projektu i pomoći koja im se pruža provedbom i aktivnostima projekta.

Tokom projekta angažirat ćemo 40-ak volontera uz koordinaciju člana udruge Zvonka Grgeca, dobitnika Volonterskog Oskara za 2020.godinu.

Organizirat će se 2 izleta kao samopomoć korisnicima. Obilježit ćemo Dan očeva  uz suradnju sa partnerima i volonterima. Završna konferencija na kraju projekta bit će stručna tribina koju ćemo organizirati uz suradnju partnera, svih izvoditelja aktivnosti i volontera.

Posebno nas veseli suradnja sa udrugama u Hrvatskoj : Udruga RokOtok , Čisteći medvjedići  i Hrvatska udruga za bolesti štitnjače te organizacijama iz Regije : Centra ravnopravnog roditeljstva iz Srbije, DOOR (Društvo za otroke, očetovstvo in resnico) iz Slovenije, Centra za ravnopravno roditeljstvo iz Sjeverne Makedonije i Inicijativa Ravnopravno roditeljstvo iz Bosne i Hercegovine.
Naše zajedništvo je snaga koja gradi budućnost jer su nam svima DJECA U FOKUSU. 
Voditeljica projekta je gđa Melita Požgaj, dugogodišnja volonterka, voditeljica raznih projekata i tajnica HURR-a. 

Sve informacije o aktivnostima i rasporedu radionice potražite na:

Web – https://ravnopravno-roditeljstvo.com/

Facebook – https://www.facebook.com/Ravnopravno 

Kontakti za podršku i savjetovanja: 098 274 338 i 098 182 6423 ili na mail [email protected].

 

Podijelite na društvenim mrežama: