INFORMACIJA:

 

Mali korak za Općinski građanski sud u Zagrebu, veliki korak za djecu i roditelje ?!

 

Od 01.01.2018. godine  na Obiteljskom odjelu Općinskog građanskog suda u Zagrebu ne radi jedna od najdugovječnijih sutkinja tog odjela  –  MARITA PERČIN FERBER .

Prema dostupnim informacijama premještena je na jedan drugi odjel istog tog suda.

Ovih dana dolaze do nas informacije roditelja, čije je predmete vodila, da ih zadužuju druge sutkinje.

 

Zašto je ta informacija zanimljiva?

 

Tijekom višegodišnjeg rada naše Udruge najviše pritužbi roditelja, većinom očeva, odnosili su se na rad upravo te sutkinje. Očevi koji su nam se javljali prituživali su se na ucjene, šikaniranje i  pristranost sutkinje MARITE PERČIN FERBER.

Prema njihovim navodima postupke je bezrazložno odugovlačila i preotvaranjem predmeta zavlačila  postupke te tako nanosila nenadoknadivu štetu djeci i roditeljima?!  Zatim, nedonošenjem privremene mjere u pogledu susreta i druženja  skoro 4 godine stavila je djecu u poziciju da skoro pola svoga života ne vide jednog od roditelja?! Nije poštivala odluke  i naputke suda višeg stupnja, nije poštivala  važeći  Ustav i zakone RH, a da ne govorimo o nepoštivanju Konvencija o pravima djeteta?! Također, prema navodima roditelja uzimala si je za pravo učestalo odgađati rasprave radi bolovanja za koje su stranke i odvjetnici saznali tek kada su zadanog dana došli na raspravu i obavijesti pročitali na vratima sudnice?! A tek koliko puta nije na vrijeme poslala obavijest o raspravama?!

 

Puno roditelja koji su prema njihovim navodima bili izloženi takvom postupanju, slali su predstavke na rad te sutkinje Predsjednici suda, Ministarstvu pravosuđa, tražili izuzeće sutkinje te podnosili kaznene prijave, a brojni medijski istupi očeva odnosili su se upravo na sutkinju MARITU PERČIN FERBER.

 

Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo, nakon zaprimanja pritužbi roditelja, upućivala je brojne dopise Ministarstvu pravosuđa, Predsjednici suda i održala nekoliko sastanaka sa ministrima pravosuđa zbog brojnih pritužbi na rad sutkinje.  U dvojbi smo, ali se i nadamo da  se nešto pokrenulo nakon godina vapaja za pomoć djeci i roditeljima te konstantnog pritiska Udruge.

 

Idemo dalje u borbu za zaštitu prava djece !

 

http://sudovi.pravosudje.hr/ogszg/

 

Podijelite na društvenim mrežama: