02.10.2017. u 9 sati Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo održala je konferenciju za novinare povodom Nacrta prijedloga Obiteljskog zakona. 

Veliki odaziv novinara potvrdio  je važnost donošenja novog Obiteljskog zakona.

Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo protivi se nacrtu prijedloga Obiteljskog zakona koji je prošloga tjedna pušten u javnu raspravu te nakon 24 sata povučen. 

Predsjednik udruge Oliver Čanić istaknuo je kako ni aktualni Obiteljski zakon ni nacrt novog zakona ne rješavaju ključno pitanje, a to je da je dijelu roditelja, a mahom je riječ o očevima, zbog manipulacija i otuđivanja djece od jednog roditelja onemogućeno viđanje djece ili ih viđaju manje nego što bi prema sudskim odlukama trebali.

Odvjetnik udruge i član radne skupine za izradu novog obiteljskog zakona Hrvoje Jukić rekao je kako je udruga, tijekom tri sastanka na kojima je sudjelovala u sklopu šire skupine za izradu zakona, svojim primjedbama željela dati doprinos rješavanju pitanja ravnopravnog roditeljstva, no ništa nije prihvaćeno osim načelnog stajališta da su roditelji ravnopravni vezano uz djecu.

Linkovi koji su pratili medijski istup Udruge : 

http://vijesti.hrt.hr/408101/hrvatska-udruga-za-ravnopravno-roditeljstvo-protiv-nacrta-prijedloga-obiteljskog-zakona

http://www.index.hr/vijesti/clanak/udruga-za-ravnopravno-roditeljstvo-protiv-definiranja-obitelji-u-zakonu/998141.aspx

https://direktno.hr/zivot/obitelj/hrvatska-udruga-ravnopravno-roditeljstvo-protiv-nacrta-prijedloga-obiteljskog-zakona-99576/

http://radio.hrt.hr/radio-sljeme/ac/vijesti/1/

Podijelite na društvenim mrežama: