Povodom Dana obitelji Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo je organizirala postavljanje izložbe “SRETNO DJETINJSTVO” u prostorijama Gradske knjižnice Voltino u Zagrebu od 09. do 19.05.2023. 

Crteži su sakupljeni prilikom druženja za Dan očeva 19.03.2023. u parku Srednjaci koje je organizirala Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo. Izložba je dio projekta „SRETNO DJETINJSTVO“ kojeg Udruga provodi od 2020. godine, a kojem je cilj pozitivnim primjerima ukazati na važnost oba roditelja, mame i tate u životu djece i time unaprijediti i zaštititi prava djece te osnažiti kapacitete obiteljima i pružiti im podršku.

 

Ove godine, u ponedjeljak 15. svibnja 2023. Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo (HURR) organizira prigodni program u Gradskoj knjižnici Voltino u Zagrebu koji počinje u 18:00 sati.

Uz domaćine Anu Bakarić, koordinatoricu GK Voltino i organizatore iz HURR-a, u prigodnom programu gostuju Mirjana Gaura, poznata književnica za djecu te Dunja Hafner, direktorica Volonterskog centra Zagreb koja će govoriti o obiteljskom volontiraju. Također, poseban gost je i dipl. psiholog Bojan Klapčić koji će provest radionicu „Glas, glazba i ekspresivni pokreti tijela u opuštanju od stresa roditelja i djece“. Kroz program će posjetitelje voditi tajnica udruge gđa Melita Požgaj. 

Na ovaj dan podsjetimo se da je obitelj temelj današnjeg društva, a iz obitelji i obiteljskog okruženja stvaraju se ljudi sa svojim karakterom, stavovima, vjerovanjima koji grade svijet budućnosti. I sam Konfucije je rekao: „Snaga nacije proizlazi iz integriteta doma“, a kakav primjer pružimo svojoj djeci, takav primjer prenosit će kroz generacije. HURR ovim pozitivnim primjerom uz vesele dječje crteže želi pokazati da za našu djecu želimo sretno i bezbrižno djetinjstvo i ravnopravno roditeljstvo uz svu ljubav svakog roditelja i cijele obitelji.

 

https://www.kgz.hr/hr/dogadjanja/izlozba-sretno-djetinjstvo/63535

Podijelite na društvenim mrežama: